Перегони наречених,

Перегони наречених, "тортури" під Радою та пустельне кіно

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

У четвер, 28 червня, урочистими й розважальними заходами в усіх регіонах країни відзначили 22-гу річницю ухвалення Конституції України. Так, у Харкові відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятника Незалежності України на площі Конституції.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

А в Ужгороді на свято основного закону країни вулицями міста бігали наречені. Вони долали 500-метрову дистанцію під час забігу Runaway Bride в межах IX Закарпатського параду наречених.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Крім того, в Україні відзначили День кримськотатарського прапора. Зокрема, на столичному Хрещатику відбулася хода, учасники якої пронесли блакитне 85-метрове полотнище, й автопробіг з кримськотатарськими прапорами.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Тим часом до стін Верховної Ради України принесли "прості речі", якими катують українців. Так, учасники всеукраїнської акції "Прості речі катують" до Міжнародного дня на підтримку жертв катувань перед парламентом встановили металеве панцерне ліжко, до якого прив'язали чоловіка в протигазі, інсценувавши у такий спосіб певні види тортур у місцях несвободи. До них активісти віднесли не лише в'язниці, а й геріатричні пансіонати, психоневрологічні інтернати, дитячі будинки.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Цього тижня увага не лише українців, а й світової спільноти була прикута до Львова. Там у ніч на 24 червня в передмісті група підлітків під керівництвом 20-річного організатора напала на ромський табір. Внаслідок таких дій 24-річний ром отримав численні ножові поранення, згодом він помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка, отримали тілесні ушкодження. Це не перший напад на ромський табір упродовж останніх місяців. Такі випадки траплялися, зокрема, у Львівській та Тернопільській областях, а також у Києві. На фото: роми в таборі в селі Баркасово Мукачівського району Закарпаття, вихідці якого постраждали у Львові під час погрому.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

В Ужгороді реакцією на погром стала акція ромів "Я проти расизму" під стінами Закарпатської ОДА. 

Фото: Олександр Орган
Фото: Олександр Орган

У центрі Києва напередодні Дня Конституції відбулася акція "Хочемо і ходимо". У такий спосіб представники правозахисних організацій, ромські активісти, представники ЛГБТ-організацій та інші хотіли нагадати про дотримання базових прав і свобод кожної людини на території України. Вони закликали громадськість до побудови українського суспільства, в якому панує взаємна повага та цивілізоване, ненасильницьке спілкування.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

888 сходинок на велосипеді: польський велосипедист-експериментатор, п'ятиразовий рекордсмен Книги рекордів Гіннесса Кристіан Герба встановив у Києві рекорд зі сходження на хмарочос на велосипеді. Герба проскакав 35 поверхів за 17 хвилин 10 секунд. До цього спортсмен подолав на велосипеді сходи 14 хмарочосів у 10 країнах на чотирьох континентах.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

А чотирилапим влаштували марафон із рекордом. Його встановили під час третього благодійного "Наймасовішого забігу з собаками" на дистанцію 1 км і 3 км. Представники національного Реєстру рекордів України зафіксували цьогорічне досягнення – 243 чотирилапі учасники забігу.

Фото: Олександр Орган
Фото: Олександр Орган

Прагнули встановити рекорд й учасники святкування Міжнародного дня йоги на Хрещатику з кількості людей, які одночасно будуть практикувати асани. Однак погода вирішила інакше: холодні дощі й занизька температура не злякали лише 732 людини, які все ж прийшли на відкритий урок. Цієї кількості виявилося недостатньо для встановлення рекорду, адже торік на такий захід зібралося півтори тисячі людей.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Тим часом Одесою проїхалися близько 30 ретроавтомобілів на підтримку фестивалю мотокультурийі ретроавтотехніки Bike, Cars & Rock'n'Roll festival.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

А в Харкові розвивали вуличні культури щорічним фестивалем Ukrainian Workout Battles.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Вечір боксу: чемпіон WBO Oriental в легкій вазі Денис Берінчик переміг колумбійця Хосе Луїса Прієто технічним нокаутом. Суперник не вийшов на 6-й раунд.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Акторки в костюмах амазонок та режисер-постановник Ольга Гдуля (праворуч) під час зйомок однієї зі сцен короткометражного фантастичного фільму "Серце Всесвіту", що створюється без залучення державних коштів та спонсорів (волонтерський проект) у Києві.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Ігровий момент матчу "Фіналу чотирьох" Кубка України з водного поло-2018 серед чоловічих команд між львівським ВК "Динамо" та харківським ВК "НТУ "ХПІ", що завершився з рахунком 15:4 на користь львівської команди, на водному майданчику спорткомплексу "СКА" у Львові.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Учасниця обласного чемпіонату з кінного спорту на території Кінного театру в Запоріжжі.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Ігровий момент матчу півфіналу чемпіонату України з регбі-7 серед чоловіків між харківським РК "Олімп" та збірною Київської області, що відбувся в Харкові.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Ігровий момент матчу чемпіонату Європи з регбі-7 серед жінок між збірними Угорщини та Швейцарії, що завершився з рахунком 27:07 на користь угорської команди, на території СК "Метеор" у Дніпрі.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Краєвид Одеського морського торговельного порту під час заходу сонця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-