Чорнобильці та ветерани-афганці вимагають поновити їм соціальні гарантії

Чорнобильці та ветерани-афганці вимагають поновити їм соціальні гарантії

Укрінформ
Громадська організація «Союз Чорнобиль України» спільно з ветеранами війни в Афганістані закликають владу поновити їм належне пенсійне забезпечення та соціальний захист.

Про це заявив віце-президент ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Володимир Яценко під час прес-конференції в Укрінформі, інформуючи про резолюцію Всеукраїнської акції протесту 19 червня у Києві.

«Разом з ветеранами-афганцями заявляємо, що чорнобильці не можуть і не будуть надалі терпіти злочинну бездіяльність влади у питаннях поновлення законних прав героїв-ліквідаторів, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасників війни, воїнів-інтернаціоналістів», - заявив Яценко.

Читайте також: Сумські машинобудівники влаштували «голодну ходу» через зарплатний борг

Він повідомив, що чорнобильці та воїни-інтернаціоналісти вимагають від Президента України «змусити Кабінет міністрів України вжити невідкладних заходів щодо безумовного виконанням норм Конституції України, рішень національних судів та Європейського суду з прав людини, прийнятих за позовами чорнобильців».

Від Верховної Ради вимагається виконання власного рішення щодо доопрацювання та ухвалення законопроекту про поновлення належного пенсійного забезпечення чорнобильців (реєстр. №4442, 4442-1).

Як повідомлялося, 19 червня під Верховною Радою акцію протесту проводили ветерани війни в Афганістані, чорнобильці та шахтарі. Вони вимагали підвищення соціальних норм та пільг. Під час акції сталися сутички з правоохоронцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-