У Києві відбувся Перший благодійний вечір «Анна Київська. Нове тисячоліття»

У Києві відбувся Перший благодійний вечір «Анна Київська. Нове тисячоліття»

Фото
Укрінформ
У вівторок, 26 червня у Національному заповіднику «Софія Київська» відбувся Перший благодійний вечір «Анна Київська. Нове тисячоліття» на підтримку Культурного Центру Анни Київської та Церкви Святих Бориса і Гліба у Франції.

Дружина Президента України Марина Порошенко під час заходу зазначила, що саме ці місця збирають людей для вшанування пам’яті Анни Київської та нагадують нам про діалог культур двох європейських країн – України та Франції, повідомляє прес-служба Президента України.

«Я переконана, що сьогодні культурна дипломатія – це питання національної безпеки. Адже ми маємо захищати свою історію, свою культуру і боротися за своє європейське майбутнє», - зазначила перша леді.

Символічно, що благодійний вечір «Анна Київська. Нове тисячоліття» відбувається рівно через рік після офіційної зустрічі президентів України і Франції Петра Порошенка та Еммануеля Макрона, яка проходила 26 червня 2017 року в Парижі, де також обговорювали питання Анни Київської.

Благодійний вечір об’єднав більше двохсот представників державних, дипломатичних, громадських та культурних діячів. «Через історію Київської Русі і таких постатей, як Анна Ярославна, ми нагадуємо, що Україна стала частиною Європи ще тисячі років тому. Ми шануємо свою історію і пишаємося своїми славетними предками. І робимо все можливе, щоб зберегти і передати свою історичну спадщину наступним поколінням», - підкреслила Марина Порошенко.

Читайте також: Діти-переселенці з Криму разом із першою леді додали свої історії до “Книги Миру”

За ініціативи Президента України Петра Порошенка та за підтримки Фонду Порошенка розпочато фінансування спорудження входу до Культурного Центру Анни Київської в приміщенні Храму Святих Бориса і Гліба в місті Санліс – у розмірі майже 5 млн гривень. 

Фото: facebook Петра Порошенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-