ВС відмовився визнавати незаконною заборону на в’їзд співачці Корольовій

ВС відмовився визнавати незаконною заборону на в’їзд співачці Корольовій

Укрінформ
Верховний Суд відмовився визнавати незаконними рішення першої інстанції, яким було визнано постанову Служби безпеки України про заборону співачці Наталії Корольовій в'їжджати в Україну протягом п'яти років.

Відповідне рішення суд ухвалив 15 червня.

"У задоволенні касаційної скарги відмовити. Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 червня 2017 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 01 серпня 2017 року - залишити без змін", - йдеться у резолютивній частині рішення суду.

Читайте також: Російським актору і каскадеру заборонили в'їзд в Україну

У рішенні суду зазначалося, що СБУ 12 жовтня 2016 року винесла постанову, якою в інтересах забезпечення безпеки держави заборонено в'їзд на територію України громадянці (справжнє ім'я Наталія Поривай - ред.) Російської Федерації, терміном на 5 років, а також постановлено проінформувати за даним рішенням Державну прикордонну службу України.

У мотивувальній частині вказаної постанови зазначено, що вказана іноземка проводить діяльність, що створює передумови до втручання у внутрішні справи України та вчинення протиправних проявів, пов'язаних з посяганням на територіальну цілісність України. Зокрема, використовуючи ЗМІ, вона підтримує дії РФ щодо анексії території АР Крим.

Загалом Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну близько 140 діячам культури РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-