Представництво ЄС в Україні закликає зупинити напади на ромів

Представництво ЄС в Україні закликає зупинити напади на ромів

Укрінформ
Представництво ЄС в Україні закликає українські правоохоронні органи вжити заходів для попередження та припинення нападів на ромів і покарати винних у вже здійснених таких нападах.

Про це йдеться у заяві Представництва ЄС в Україні.

"23 червня від ножових поранень помер 24-річний чоловік ромської національності під час нападу на поселення ромів у Львові, а також було поранено чотирьох інших осіб, серед яких жінка і 10-річний хлопчик. Ми висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого та бажаємо чимшвидшого одужання пораненим. Такі напади, як і випадки залякування, є неприйнятними. Хоча поліція Львова оперативно відреагувала на цей інцидент, життєво важливо, щоб правоохоронні органи України вжили негайних й ефективних заходів для попередження та припинення таких дій і піддали правосуддю всіх, хто виявиться відповідальними", - заявили у Представництві ЄС.

Там наголосили, що відносини Європейського Союзу з Україною спираються на спільні цінності. ЄС надає великого значення правам ромів, які залишаються особливо вразливою групою в Україні, й продовжує виступати на користь їхнього захисту та їхніх прав.

"Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їх народів... Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їх меж", - підкреслюється також у заяві.

Читайте також: Ягланд написав Гройсману листа щодо нападів на ромів

Як повідомлялося, 23 червня близько опівночі у Львові група підлітків напала на тимчасове поселення представників ромської національності. Під час нападу 24-річний житель Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження.

Правоохоронці затримали вже 14 осіб за напад на табір ромів у Львові. Наразі про підозру оголошено вже 8 особам, їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Крім того, повідомлено про підозру 20-річному організатору нападу на табір ромів на околиці Львова, якому загрожує 15 років або довічне позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-