Суд арештував брата Каськіва, призначивши заставу в майже 3 мільйони

Суд арештував брата Каськіва, призначивши заставу в майже 3 мільйони

Укрінформ
Солом‘янський районний суд Києва обрав запобіжний захід двоюрідному брату екс-голови «Держінвестпроекту» Владислава Каськіва, підозрюваному у причетності до розкрадання 259,2 мільйона гривень.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2,6 мільйона гривень застави.

Родича екс-посадовця підозрюють за статтею 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Затримали його і повідомили про підозру 21 червня.

Читайте також: Детективи НАБУ затримали родича Каськіва

Крім того, за даними НАБУ, того ж дня про підозру у вчиненні злочину за аналогічними статтями повідомлено іншому близькому родичу екс-голови Держінвестпроекту (рідному брату). Оскільки ця особа наразі перебуває поза межами України, про підозру повідомлено у спосіб, передбачений ч.1 ст. 278 Кримінального процесуального кодексу.

Як встановило слідство, у 2012 році з державного бюджету України виділили понад 500 млн грн для реалізації низки національних проектів, в тому числі таких, як «Якісна вода», що передбачав встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води, та «Олімпійська надія-2022», за яким мали бути зведені інфраструктурні об’єкти для проведення зимових олімпійських ігор в Україні. Проте через заволодіння впродовж 2012-2014 років 259,2 млн грн із виділених 500 млн грн зазначені проекти так і не були реалізовані.

Читайте також: Кожне третє розслідуване НАБУ провадження "зависло" в судах

Загалом, як зазначили у НАБУ, у вчиненні кримінального правопорушення, що досліджується в рамках зазначеного кримінального провадження, наразі підозрюють дев’ятьох осіб. Крім двох осіб, яким повідомлено про підозру, йдеться про: екс-заступника голови Держінвестпроекту, який також був радником директора ДП «Державна інвестиційна компанія»; колишнього працівника «Держінвестпроекту»; колишніх директора та працівника ДП «Державна інвестиційна компанія»; трьох директорів приватних підприємств із ознаками фіктивності.

Дії зазначених підозрюваних кваліфіковані за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), додали в НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-