Майже половина українців

Майже половина українців "за" ЄС і НАТО

Опитування
Укрінформ
Майже половина українців підтримують євроінтеграційний курс країни.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Так на запитання «Яким інтеграційним напрямком має йти Україна?», 47,3% респондентів обрали варіант «приєднання до Європейського Союзу»; 11,9% – «приєднання до Митного союзу Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизії і Вірменії», 30,1% – «неприєднання ані до Європейського Союзу, ані до Митного союзу», 10,1% – не визначилися зі своєю думкою, 0,6% – відмовилися відповідати.

Також 41,1% українців у разі проведення референдуму щодо вступу до НАТО проголосували б «за». «Проти» проголосували б 30,7%, не брали б участі у голосуванні – 12,2%. Ще 15,7% респондентів не визначилися зі своєю думкою, а 0,3% відмовилися відповісти на запитання.

Опитування проводилося з 7 по 21 червня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2005 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

Читайте також: Більшість українців упевнені, що в країні є свобода слова

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-