Гриневич пояснила зниження результатів ЗНО з української

Гриневич пояснила зниження результатів ЗНО з української

Укрінформ
Міністр освіти та науки Лілія Гриневич вважає, що причиною зниження показників тесту з української мови та літератури є те, що вперше цьогоріч ЗНО складали випускники закладів профтехосвіти.

Про це вона заявила на брифінгу, підсумовуючи результати основної сесії ЗНО, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Ми маємо в цьому році загальне зниження показників тесту з української мови та літератури. Не подолало прохідний поріг трохи більше 14% наших випускників. Ми вважаємо, що тут зіграв роль той фактор, що вперше в цій кампанії ЗНО з української мови та літератури торкнулося випускників, які навчаються в професійно-технічних закладах. На превеликий жаль, їх рівень бажає кращого", - сказала Гриневич. 

Водночас, за її словами, порівняно з минулим роком кращі результати тестування ЗНО з історії України - 85,81 % подолали поріг "склав/не склав", а з математики гірші - поріг не подолали 19% учасників тестування. 

Поменшало також і відмінників, які отримали найвищий бал з тестів ЗНО - 200. Так, цьогоріч 222 учасники ЗНО отримали 200 балів, а в 2017 році їх було 303. Лише 12 отримали по 200 балів з двох предметів, і жоден не отримав 200 балів з кожного з трьох предметів.

Читайте також: Понад 220 учасників ЗНО-2018 отримали максимальний бал

Окрім того, очільник МОН поінформувала, що за результатами складання англійської мови бали за аудіювання були релевантними загальній оцінці тесту. Так, по всій країні апеляційні заяви подали лише 66 учасників ЗНО з англійської мови і лише 4 учасники тесту будуть проходити ЗНО з англійської повторно на додатковій сесії 4 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-