У НСЖУ вважають, що журналістам потрібний

У НСЖУ вважають, що журналістам потрібний "спеціальний" захисник

Укрінформ
Національна спілка журналістів і далі лобіюватиме запровадження посади інформаційного омбудсмена щодо захисту прав журналістів.

На цьому наголосив голова НСЖУ Сергій Томіленко, звітуючи про підсумки першого року роботи організації за керівництва, обраного з'їздом журналістів навесні 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші тактичні цілі - домогтися проведення парламентських слухань  з питань свободи слова і безпеки журналістів, запровадження регулярних звітів за результатами розслідувань вбивств журналістів і нападів на них, лобіювати запровадження посади інформаційного омбудсмена з широким колом повноважень щодо захисту прав журналістів. Тобто ми хочемо, щоб була окрема людина, структура влади, - захисник журналістів. Не декларативний, а та людина, до якої ми будемо безпосередньо звертатися. І вона не буде нам розповідати про те, що журналісти погано дотримуються стандартів, роблять фейки і є загрозою національній безпеці. Ми вважаємо, що таких вчителів достатньо. Нам треба помічники і захисники", - підкреслив Сергій Томіленко. 

Читайте також: НСЖУ занепокоєна законопроектом про блокування сайтів без рішення суду

Він також зазначив, що цілі НСЖУ до 2022 року - розширення моніторингу з безпеки журналістів, забезпечення повної юридичної підтримки, включно з персональною адвокатською допомогою в кожній ситуації. А також запровадження в структурі  НСЖУ окремої прес-карти для тих журналістів, які на даний момент займаються професійною журналістикою. 

"Ключове - ми хочемо довести частку членів спілки, молодших 30 років, до 25%", - додав голова НСЖУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-