Президент підписав закон щодо продовження відпусток для військових

Президент підписав закон щодо продовження відпусток для військових

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким у термін відпустки для військовослужбовців не враховується час проїзду у межах України до місця проведення відпустки та назад.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Зокрема, на сайті ВР зазначається, що ухвалений 22 травня закон повернуто з підписом від Президента 25 червня.

Читайте також: Статус учасника бойових дій вже отримали 234 тисячі військових - Міноборони

Відповідно до закону, час, потрібний для проїзду, не буде враховуватися при визначенні її тривалості за умови, що військовослужбовцю знадобиться не більше двох діб на проїзд в один кінець. При цьому до терміну відпустки не входитимуть святкові та неробочі дні.

Водночас законом передбачено, що під час дії воєнного стану військові можуть отримати відпуски з поважних причин на десять днів, при яких також не враховується час, необхідний на проїзд. При цьому час на проїзд в один кінець не має перевищувати однієї доби.

Загалом, законом визначено, що тривалість щорічної основної відпустки для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні до 10 років, становить 30 календарних днів; від 10 до 15 років - 35 календарних днів; від 15 до 20 років - 40 календарних днів; понад 20 календарних років - 45 календарних днів.

Ухвалений закон набуває чинності у наступний день після його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-