В Україні завершили формування спецпідрозділів поліції КОРД

В Україні завершили формування спецпідрозділів поліції КОРД

Укрінформ
Відбувся чотирнадцятий випуск бійців підрозділів поліції особливого призначення КОРД (Корпусу оперативно-раптової дії). Він повністю завершив формування територіальних підрозділів.

Про це в офіційному Twitter-представництві Міністерства внутрішніх справ України написав перший заступник Голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

«Сьогодні, 22 червня, відбувся чотирнадцятий випуск бійців підрозділів поліції особливого призначення КОРД у Черкаській і Тернопільській областях. Цей випуск повністю завершив формування територіальних підрозділів», - йдеться в повідомленні.

У травні міністр МВС Арсен Аваков повідомляв, що в КОРДі працюватимуть 630 осіб.

Читайте також: Київським поліцейським подарували цуценят бельгійської вівчарки

Як відомо, створення і розвиток Корпусу оперативно-раптової дії Національної поліції України відбувається відповідно до Плану спільних дій щодо реалізації проекту міжнародної технічної допомоги. Підставою для цього стала Угода між урядом Сполучених Штатів Америки та Кабінетом міністрів України про допомогу у галузі правоохоронної діяльності та кримінальної юстиції від 13 березня 2015 року. 4 березня 2016 року перші спецпризначенці після відбору і професійної підготовки у Тренінговому центрі КОРДу отримали сертифікати.

КОРД має нову організаційну структуру та діє на основі новітніх практик і єдиних підходів до відбору, перевірки і спеціальної підготовки його працівників. Під керівництвом досвідчених інструкторів створюється універсальна школа поліцейського спецназу, де бійців навчають єдиній тактиці дій, стилю ведення вогню, прийомам рукопашного бою тощо.

фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-