Гройсман закликав профспілки вирішувати питання цивілізовано

Гройсман закликав профспілки вирішувати питання цивілізовано

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав представників профспілок ініціювати обговорення з урядом проблемних питань, які виникають, а не вдаватися до силових акцій.

Про це він заявив під час години запитань до уряду, відповідаючи на репліку першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко про те, що 19 червня учасники акцій протесту під парламентом скаржилися на відсутність діалогу між урядом і профспілками та громадськими організаціями, повідомляє Укрінформ.

"Я хотів би підкреслити, що уряд України та Прем'єр-міністр завжди відкриті до діалогу. Ми в постійному діалозі з профспілками, громадськими організаціями, екпертним середовищем - і ми достатньо відкриті. У нас є тристороння угода між профспілками, роботодавцями та урядом, де чітко визначено наш тристоронній діалог і послідовність розгляду та прийняття рішень. Ми високо цінуємо те, що у нас є нормальний професійний діалог із профспілками. Якщо виникають у процесі додаткові питання, то я би пропонував усім ініціювати їх розгляд або обговорення у цивілізований спосіб, а не шляхом силових акцій", - сказав Гройсман.

Читайте також: Геращенко пообіцяла оголосити в Раді вимоги протестувальників

Коментуючи вимоги "чорнобильців", "афганців", ветеранів АТО, військових пенсіонерів і шахтарів, він нагадав, що у квітні проведено перерахунок пенсій військовослужбовцям.

"У середньому 500 тисяч людей отримали підвищення на півтори тисячі - це те, що ми могли зробити. І питання наступних економічних чи соціальних ініціатив залежить від наявності коштів у бюджеті. Моя воля, я би зробив усе максимально швидко, але я розумію, що наші обмеження - тільки в можливостях бюджету. Тому ми працюємо над тим, щоб його наповнювати", - підкреслив Прем'єр-міністр.

У свою чергу перший віце-спікер звернула увагу на питання щодо виплати ппенсій внутршньо переміщеним особам.

"До мене звернулися люди, які розповіли про ганебну ситуацію, коли Герой України Ігор Козловський - професор, якого ми визволили з полону бойовиків у грудні минулого року, вже два місяці не отримує пенсію, тому що, виявляється, є якась постанова Кабміну, яка виключає виплату пенсій ВПО, якщо вони перетинали кордон України. А він дійсно перетинав кордон України, тому що їздив до Лондона та Брюсселя розповідати про тортури, які він пережив за два роки. Можливо, варто переглянути цю процедуру верифікації ВПО..?" - зауважила вона.

Зі свого боку Прем'єр-міністр пообіцяв, що уряд вивчить цей випадок, аби визначити, що потрібно вдосконалити у питанні виплати пенсії переселенцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-