Петренко сподівається на відповідь ЄСПЛ щодо Сенцова уже сьогодні

Петренко сподівається на відповідь ЄСПЛ щодо Сенцова уже сьогодні

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко висловив сподівання, що Європейський суд з прав людини дасть відповідь на звернення Міністерства юстиції в інтересах Олега Сенцова уже сьогодні.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

«Європейський суд з прав людини зазвичай приймає подібні рішення протягом 24 годин. Отже, будемо сподіватись на термінову відповідь Суду вже сьогодні», - написав Петренко.

Він нагадав, що команда Міністерства юстиції України подала заяву до Європейського Суду з прав людини в інтересах Олега Сенцова.

Як зазначив Петренко, мета заяви - «надання Уряду РФ вказівок стосовно утримання від застосування будь-яких дій, які становитимуть загрозу для життя і здоров'я українського режисера».

Читайте також: США закликають Росію допустити Денісову до Сенцова й Балуха

«Наше першочергове завдання - надати представникам України, у першу чергу Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій, доступ до Олега та інформації щодо стану його здоров'я», - повідомив Петренко.

Він додав, що на сьогодні єдиною інформацією щодо стану Сенцова є заяви Уповноваженого з прав людини РФ про набрання українцем ваги, однак, ці заяви не підтверджені жодними доказами, підкреслив міністр юстиції.

Окрім того, Петренко зауважив, що на думку Людмили Денісової, такі заяви дають підстави вважати, що до Сенцова можуть застосовуватись заходи примусового годування.

Як повідомлялося, український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Також Денісова зазначила, що не володіє достовірною інформацією про стан здоров'я українського політичного в'язня Кремля Сенцова й не виключає, що його годують примусово.

У цьому зв'язку омбудсмен звернулася до заступника міністра юстиції України Івана Ліщини з проханням подати заяву до Європейського суду з прав людини щодо порушення прав громадянина України Сенцова, ув'язненого Російською Федерацією за політичними мотивами.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-