Гройсман закликає українців потурбуватися про тих, хто боронить країну на Донбасі

Гройсман закликає українців потурбуватися про тих, хто боронить країну на Донбасі

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає українців потурбуватися про тих, хто боронить рідну країну та майбутнє наших дітей на східних рубежах.

На цьому він наголосив у своєму зверненні з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, оприлюдненому на Урядовому порталі.

“У цей день закликаю всіх українців турбуватися також про тих, хто боронить рідну країну та майбутнє наших дітей на східних рубежах”, - зазначив Гройсман.

Він нагадав про те, що саме сьогодні ми згадуємо, як 22 червня 1941 р. Друга світова війна прийшла до усього українського народу, а перед тим, 1 вересня 1939 р., вона увірвалася на терени Західної України. Вона зачепила всі українські етнічні території і тривала на наших теренах від 1939 до 1944 року. Україна втратила близько 8 млн осіб або кожного п’ятого мешканця. “Це одна з найбільших втрат серед усіх постраждалих сторін”, - підкреслив Гройсман.

За його словами, українці ніколи не забудуть жахливих подій тієї війни, від якої постраждала чи не кожна українська родина. “Нас усіх пронизує біль від втрат близьких чи далеких родичів, які загинули, зникли безвісти чи повернулися додому скаліченими. Пам’ять про жертви Другої світової війни назавжди залишиться у серцях українців”, - підкреслив глава уряду.

Читайте також: Порошенко: Перемогти ворога - наш обов'язок перед жертвами Другої світової

На початку ХХІ століття, наголосив прем’єр, українці знову боронять рідну країну від агресора, який цього разу прийшов із сходу. Україна несе безпрецедентні людські та матеріальні втрати. Українські родини майже щодня втрачають своїх годувальників, батьки – дітей, а діти – батьків. Це нова велика втрата для українців, яка загоюватиметься багато десятків років. “Єдиний шлях, щоб зупинити цю ганебну війну, – консолідувати зусилля міжнародної спільноти для встановлення миру, а головне – консолідувати наші зусилля для зміцнення та розвитку країни, бо лише в єдності та взаємодії ми демонструватимемо свою тверду та непохитну волю”, - переконаний він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-