Охочих працювати в Антикорупційному суді поки немає - голова ВККСУ

Охочих працювати в Антикорупційному суді поки немає - голова ВККСУ

Укрінформ
Охочі взяти участь у конкурсі до Вищого антикорупційного суду з'являться після його оголошення, поки що про таких невідомо.

Про це заявив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков на зустрічі з журналістами у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У мене поки що немає жодного знайомого, або знайомого мого знайомого, хто сказав би, що він хоче йти кандидатом на цей конкурс (до Вищого антикорупційного суду - ред.). Можливо з моменту як оголосимо конкурс, будуть з'являтися кандидати», - зазначив Козьяков.

Він зауважив, що як тільки будуть відомі умови конкурсу до Вищого антикорупційного суду, ВККС їх оприлюднить.

«Треба пам'ятати, що суддями цього суду можуть стати тільки представники трьох юридичних професій: професійні судді, фахові адвокати і ті самі науковці. Мені здається, що інтерес до цієї роботи, до певної міри, мабуть, буде перебитий або втрачений от тією політичною розмовою, яка відбулася напередодні: майбутній кандидат звик працювати фахово, працювати відповідально, але, мабуть, не зміг працювати в умовах інформаційного тиску, який відбувається, і розмов навколо суду», - сказав заступник голови ВККС Станіслав Щотка.

Він порадив кандидатам уважно поставитися до вимог, які будуть оголошені у конкурсі на посади до Вищого антикорупційного суду.

Водночас Козьяков зазначив, що конкурс у Вищий антикорупційний суд «чомусь із першого дня став політичним проектом».

Читайте також: ВККС: ще 159 суддів підлягають звільненню, і це — не межа

Козьяков додав, що ВККС чекає «так званого імплементаційного закону, яким будуть внесені важливі зміни до низки законів України, в тому числі «Про судоустрій і статус суддів».

Він також зазначив, що час, коли почне працювати Вищий антикорупційний суд, залежить від низки факторів, в т.ч. від тексту імплементаційного закону.

Як повідомляв Укрінформ, Рада у четвер, 21 червня, ухвалила закон про створення Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-