Натуральний одяг, панамка і вода: Супрун радить, як захистити дітей у спеку

Натуральний одяг, панамка і вода: Супрун радить, як захистити дітей у спеку

Укрінформ
Малі діти у спеку швидше перегріваються та зневоднюються, тому батьки мають слідкувати за терморегуляцією дитини.

Про це в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на сторінці у Facebook.

"Батькам потрібно бути уважними в спеку та постійно слідкувати за дитиною. Обмін речовин у малюків та дітей проходить більш інтенсивно. При цьому виробляється велика кількість тепла, від якого дитячому організму потрібно позбавлятись. В спеку цей процес проходить важче, тому діти набагато швидше перегріваються та зневоднюються в жарку погоду", - написала Супрун.

Вона зазначила, що не варто у спекотні дні вдягати дитину у додатковий одяг - шапки, кофтини та шкарпетки. Потрібно вибирати такий одяг, який забезпечить і належний захист від сонця, і нормальну терморегуляцію.

Читайте також: У четвер температура скочить до +34

Окрім того, в. о. міністра охорони здоров'я порадила вибирати одяг з натуральної та щільної тканини, завдяки якій шкіра «дихатиме» та буде захищена від шкідливої дії ультрафіолетових променів.

Супрун також зазначила, що обов'язковою у спеку є кепка чи панама, яка захищає не лише голову, а й шию та вуха дитини.

Також очільниця МОЗ зауважила, що сонячні опіки, отримані в дитинстві, подвоюють ризик розвитку меланоми пізніше, тому необхідно більше часу проводити у тіні, особливо у період сонячної активності - з 10:00 до 16:00.

За словами Супрун, діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу, ризикуючи отримати зневоднення. Окрім того, тіло дітей містить більше води, ніж у дорослих, і тому їм критичніші втрати води. В. о. міністра охорони здоров'я радить нагадувати дітям про пиття води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-