Регіональних журналістів нагородили за кращі роботи на тему

Регіональних журналістів нагородили за кращі роботи на тему "Жінки. Мир. Безпека"

Укрінформ
Держкомтелерадіо спільно з Укртелерадіопресінститутом нагородили переможців конкурсу серед журналістів регіональних ЗМІ на кращу роботу на тему "Впровадження Національного плану дій "Жінки. Мир. Безпека".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали на конкурс близько сорока робіт - періодичні публікації, матеріали інтернет-ресурсів, радіопрограми, тому ми дякуємо всім, хто долучився до цього конкурсу, за їх журналістську позицію і за те, що вони достатньо прогресивно сприймають світоглядне перетворення сьогодні в нашому українському суспільстві", - зазначив заступник голови Держкомтелерадіо Микола Білоус.

Він також заявив, що конкурсний комітет окремо відмітив матеріали Лідії Віцені (газета "Зоря Полтавщини"), Антоніни Тарасової (газета "Буковина").

Номінантами на головну відзнаку конкурсу стали журналісти та журналістки Ольга Чернякова, Галина Башта,  Тетяна Бакоцька, Павло Воронцов та Ольга Кухаренко.

Переможцем конкурсу став Дмитро Семенюк з інтернет-видання "Ранкове місто" (м. Кропивницький) за матеріал "Шлях до рівності та злам стандартів. Миробудування жінками у кропивницькому форматі" про роботу жінок у поліції.

"Гендерна політика сьогодні - це не тільки вибагливість і не тільки зацікавлення Держкомітету, це є обов'язковою складовою для нашого життя, для того, щоб державна політика була якісною, впроваджувалась в усі сфери життя і особливо в наші центральні органи виконавчої влади, які відповідають сьогодні за більшість реформ", - зазначила голова громадської організації "Центр - Розвиток демократії" Елла Ламах.

Вона зауважила, що цей конкурс стане не єдиним заходом за участі конкурсантів, з якими "приємно буде надалі працювати".

По завершенню церемонії нагородження учасники заходу обговорили проект Практичних рекомендацій для ЗМІ щодо висвітлення Резолюції РБ ООН №1325, Національного плану дій "Жінки.Мир.Безпека".

Рекомендації, зокрема, містять поради до створення працівниками ЗМІ фахового матеріалу - як загальні підходи до висвітлення сюжетів на зазначену тематику, так і підготовку матеріалу до виходу.

Читайте також: Держкомтелерадіо приймає заявки для участі в конкурсі "Українська книжка року"

Конкурс на кращу роботу в інформаційній сфері на тему "Впровадження Національного плану дій "Жінки. Мир. Безпека" проводився з метою реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018—2021 роки та Концепції  вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки.

На розгляд журі приймалися роботи, що сприяють захисту прав жінок в умовах збройного конфлікту та забезпеченню їх активної участі у миротворчих процесах, висвітленню гендерної рівності в українському суспільстві, інформуванню громадськості щодо конкретних дій держави, направлених на забезпечення рівності всіх категорій суспільства та уникнення будь-яких форм дискримінації за фемінною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-