Митрополити Вселенського патріархату говоритимуть у Грузії про українську церкву

Митрополити Вселенського патріархату говоритимуть у Грузії про українську церкву

Укрінформ
До Грузії прибули два високопоставлених митрополита Вселенського патріархату, щоб обговорити з Католікос-патріархом всієї Грузії Ілією II питання української помісної церкви.

Про це повідомляє «Грузия Online».

«Архієреї Вселенського патріархату ознайомлять Святійшого з позицією Вселенського патріарха, пов'язаною з поточними церковними проблемами в Україні», - повідомив секретар патріарха протоієрей Мікаел Ботковелі.

За словами протоієрея, архієреї Вселенського патріархату поїдуть з Грузії 18 червня.

Повідомляється також, що у зв'язку з останніми подіями навколо української церкви 4 червня патріархію Грузії з одноденним візитом відвідав голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Російської Церкви, митрополит Іларіон (Алфєєв) c двома супроводжуючими особами. Як пояснили в патріархії, метою візиту було ознайомлення з позицією російської Церкви щодо останніх подій навколо української церкви.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

18 квітня Глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію з підписами всіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Спецслужби РФ планують провокації для зриву української автокефалії - ІС

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенського патріархату і початку процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-