Геращенко:

Геращенко: "КиївПрайд" є іспитом для українців на толерантність

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР України Ірина Геращенко вважає, що проведення "КиївПрайду" у Києві є іспитом для українського суспільства на толерантність, і закликає поважати права кожної людини та спокійно поставитись до акції.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи заяви тих, хто надто емоційно критикує проведення запланованого на 17 червня маршу ЛГБТ.

"Прайд - це не про нетрадиційний секс, а про право бути собою. Це про іспит України і українського суспільства на толерантність", - написала вона.

Геращенко закликала всіх до терпимості і толерантності до тих, хто має іншу орієнтацію, зазначивши, що вони так само, як і інші - громадяни України:  воюють за Україну, виборюють її і розбудовують, сплачують податки. А справжній ворог держави, - "це ті, хто вбиває українців, хто веде війну проти України". 

Вона також із жалем зауважила, що в Україні суспільство, як не прикро, "набагато поблажливіше ставиться до насильства в родині, толерує знущання над жінками і дітьми , побої і приниження, але нетерпиме до одностатевих зв'язків". 

"Прайд - це не реклама ЛГБТ-спільноти, це заклик шанувати право кожної людини бути собою, право кожної людини на любов, на щастя . Це про права людини. І я поважаю ці права", - написала перший віце-спікер. 

Як повідомлялося, в неділю в Києві відбудеться Марш рівності "КиївПрайд". Очікується, що у заході візьмуть участь близько 5 тисяч осіб.

Читайте також: Kyiv Pride відвідає ще один німецький політик

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала правоохоронців вжити максимальних заходів безпеки для учасників "Киїпрайду", а співвітчизників - доброзичливо і спокійно поставитися до акції. 

Натомість народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити проведення в столиці 17 червня Маршу рівності «Київпрайд», оскільки ця акція, за його словами, "становить загрозу громадському порядку, життю і здоров'ю українців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-