Силуети війни,

Силуети війни, "символічні кістки" й казка для Кличка

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

У четвер, 14 червня, активісти зібралися біля посольства РФ у Києві на акцію із закликом бойкотувати чемпіонат світу з футболу, який відбувається в Росії із 14 червня до 15 липня. У дворі дипломатичного представництва учасники створили символічну композицію, виклавши гірку з бутафорських кісток і черепа. До неї прикріпили плакат із зображенням російського триколору та гаслом "Країна на кістках", а також дві пари червоних гвоздик. За словами активістів, гора з кісток є символічним нагадуванням про жертв кремлівського режиму та політичних в'язнів, яких незаконно утримують у російських в'язницях.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Ще одним нагадуванням про агресію Кремля проти України стала цього тижня вулична експозиція проекту "Війна поруч" добровольця та документаліста Олеся Кромпляса. На центральних вулицях Києва з’явилися скульптури-силуети, які нагадують перехожим, що на Сході держави, зовсім поруч, ось уже п’ятий рік поспіль триває жорстока боротьба за їхні життя. Інсталяції – втілення того, якою ціною вдалося зупинити агресора та зірвати його плани.

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

Тим часом у четвер, 14 червня, українці вшановували пам'ять 40 військовослужбовців 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади та 9 членів екіпажу літака Іл-76, який чотири роки тому терористи збили над Луганським аеропортом під час заходу на посадку. Так, у Сєвєродонецьку на знак пам'яті про загиблих небайдужі запускали в небо повітряні кульки з янголами.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У середу, 13 червня, Шевченківський райсуд Києва розпочав підготовче засідання у справі вбивства в Києві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. За його результатами прокуратурі було повернуто на доопрацювання обвинувальний акт. Відповідне рішення оголосив головуючий суддя у цій справі Віталій Циктіч після розгляду клопотання сторони захисту. Як повідомляв Укрінформ, обвинувачуваними у справі про вбивство Вороненкова проходять Ярослав Тарасенко і Олександр Лось. Їм інкримінують умисне вбивство й співучасть у злочині.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Три роки НАБУ: у столиці відбулося обговорення діяльності Національного антикорупційного бюро України та подальшого розвитку інституції. На фото - директор НАБУ Артем Ситник.

Фото: Андрій Скакодуб
Фото: Андрій Скакодуб

Міський голова Києва, екс-чемпіон світу з боксу Віталій Кличко став першим українцем, якого включили до Міжнародної зали та музею боксерської слави у категорії "Сучасні боксери".  Урочиста церемонія введення відбулася в містечку Канастота (штат Нью-Йорк, США). "Я б назвав це казкою, про яку навіть не мріяв. Моє ім'я з'явилося поруч із іменами таких легенд, як Мухаммед Алі, Джо Фрейзер, Майк Тайсон та інших. У світі є мільйони боксерів, тисячі чемпіонів світу, але бути серед легенд світового боксу - це, справді, вражає", - сказав Кличко. 

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Івано-Франківськ приймає міжнародний фестиваль актуального мистецтва Porto Franko-2018. Цьогорічною тематикою обрали повітря й авіацію, тож на різних локаціях міста "приземлилися" літаки й гелікоптери. Так, біля драмтеатру франківці та гості міста мають змогу сфотографуватися з гвинтокрилом Мі-8 – одним із наймасовіших та найнадійніших вертольотів у світі.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Новий рекорд України: у вівторок, 12 червня, на столичній Поштовій площі зібралися охочі мати гарні брови й ті, хто їм таку красу пообіцяв. Під спекотним сонцем 176 майстрів-бровистів встановили національний рекорд із наймасовішого фарбування брів.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Учасники ж іншого велелюдного заходу – "Кольорового забігу" – розфарбовували столичні вулиці. Завдяки веселим спортсменам у небо злетіли дві тонни яскравої порошкової фарби.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Спортивний автомобіль під час ІІ етапу Трофею Автомобільної федерації України з ралі на серійних авто "King Tony Rally".

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

Учасники церемонії відкриття першої в області сучасної поліцейської станції Ланнівської ОТГ у смт Ланна, Карлівський район, Полтавська область.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Пацієнти санаторію "Сонячна долина" у барокамерах у селі Поляна Свалявського району Закарпаття.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Автомобіль ГАЗ-66 та журналісти на полонині Віжень, Свалявський район, Закарпатська область.

Фото: Сергый Гудак
Фото: Сергій Гудак

Чорниця на долоні, Свалявський район, Закарпатська область.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Працівники КП "Полігон" сортують сміття на території сміттєсортувальної лінії на сміттєзвалищі поблизу села Рибне, Тисменицький район, Івано-Франківська область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-