17 червня: народний календар і астровісник

17 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Митрофана; визначаємо чи варто планувати майбутнє.

Цього дня церква вшановує пам'ять святителя Митрофана, патріарха Константинопольського, який жив в ІІІ-ІV століттях. Митрофан отримав сан Патріарха Константинопольського вже в глибокій старості. За свою чистоту і чесність, лагідність і незлобу він удостоївся від Господа дару передбачення. Особливо поважав святителя Митрофана імператор Костянтин Великий. Святий Митрофан керував в Константинополі церквою 11 років, а після смерті його мощі були покладені у храмі, спорудженому в його честь.

На Митрофана льон починає рости у повну силу, а колись о цій порі на Поліссі його, так само як і гречку, лише сіяли. Також сподівалися на дощі: «Дощ хліба прибиває, а сонце піднімає», «Червневий дощ почався під час сходу сонця – припиниться аж під вечір».

Іменинники сьогодні Митрофан, Северин, Петро.

Молодий Місяць поволі росте, сьогодні 5-ий місячний день. Символом дня є єдиноріг – втілення вірності обраному шляху, відданості обов’язкам і принципам. День, пов’язаний з визначенням мети та її досягненням. Для цього треба майже дрібниці: бути дуже наполегливим і виявляти стійкість. Пам’ятаєте казку Андерсена про олов’яного солдатика, завзятого і непохитного, хоч і був на одній нозі? Бідолаха закохався в чарівну танцівницю, але тут, за законами жанру, з’явився злий троль. І почалося… Ідеальний час для вдумливого серйозного планування. «Плани – ніщо, але планування – це все», – сказав колись Ейзенхауер, який дуже добре розумівся на плануванні. Енергетичний центр дня – стравохід.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1898 році: +5,3; а найтеплішим у 1924 – +34,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-