Півсотні вишів України і Китаю долучилися до  форуму

Півсотні вишів України і Китаю долучилися до форуму "Шовковий шлях 2018"

Фото
Укрінформ
Міжнародний освітній форум "Шовковий шлях 2018: Україна-Китай" відкрився 14 червня в Національному авіаційному університеті у Києві. У форумі беруть участь представники близько 60 вищих навчальних закладів України і Китаю.

Про це повідомив на відкритті форуму ректор НАУ Володимир Ісаєнко.

"На цьому форумі присутні представники 46 українських вищих навчальних закладів з різних міст країни, а також 11 вищих навчальних закладів Китаю", - сказав Ісаєнко.

Він зазначив, що це традиційний форум, мета якого - налагодження співпраці між китайськими і українськими університетами. Минулого року форум проходив у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, цього року - в Національному авіаційному університеті.

Півсотні вишів України і Китаю долучилися до форуму "Шовковий шлях 2018" / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Ісаєнко нагадав, що в 2017 році між НАУ та місцевими органами влади провінції Чжецзян (столиця - місто Ханчжоу) підписано угоду про створення китайсько-українського інституту аерокосмічних технологій. Предметом діяльності інституту є взаємовигідне співробітництво між сторонами в напрямках: підготовка висококваліфікованих кадрів, впровадження проектів подвійних дипломів, навчання студентів, перепідготовка керівних кадрів авіаційної галузі на базі НАУ та Навчального науково-дослідного інституту аерокосмічних технологій, стажування науковців та студентів, спільна розробка та впровадження нових технологій і продукції на території Китаю, України та третіх країн.

"Офіційна церемонія відкриття аерокосмічного інституту, меморандум про створення якого був підписаний в листопаді 2017 року, відбудеться в кінці липня цього року. Будівля, де буде розміщуватися інститут, була закладена в листопаді минулого року. А вже при відкритті ми будемо святкувати цю подію в новозбудованій споруді площею 80 тисяч кв. метрів", - повідомив ректор.

Він також розповів, що нині в університеті надають високоякісну освіту 25 тисячам студентів, зокрема й близько тисячі іноземних громадян з 55 країн світу. Один з пріоритетів розвитку міжнародної діяльності університету - співпраця з Китайською Народною Республікою. За роки своєї діяльності в Національному авіаційному університеті навчалося та навчається більше 1,3 тис. студентів з КНР.

Читайте також: Україна і Китай розвиватимуть взаємну торгівлю м’ясом птиці - меморандум

У рамках заходу проходять презентації українських і китайських університетів та коледжів. За результатами роботи форуму представники освітніх закладів України та Китаю підпишуть угоди про співпрацю в освітній галузі. У холах Національного авіаційного університету, де працюватиме форум 14-15 червня, розміщено велику виставку, де вищі навчальні заклади - учасники форму представляють свої досягнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-