Верховний суд відмовився переглянути вирок росіянину Агєєву

Верховний суд відмовився переглянути вирок росіянину Агєєву

Укрінформ
Касаційний кримінальний суд ВСУ відмовився переглядати вирок засудженому до 10 років в'язниці громадянину Росії Віктору Агєєву, затриманому українськими військовими на Донбасі.

Про це повідомив його адвокат Віктор Чевгуз, передає "Радіо Свобода"

"Я подав касаційну скаргу, але Верховний суд не взяв її до розгляду, сказавши, що немає підстав для перегляду вироку", - сказав адвокат.

За його словами, суд ухвалив вирок наприкінці травня. Чевгуз зазначив, що Агєєв продовжує знаходитися в Старобільському слідчому ізоляторі в Луганській області.

Вирок йому набув чинності 6 квітня.

Читайте також: Агєєв хоче пом'якшити собі покарання за законом про деокупацію

Як відомо, російський єфрейтор Віктор Агєєв був узятий в полон українськими військовими в Луганській області 24 червня 2017 р. разом із ще трьома бойовиками. Він підтвердив, що був відправлений на Донбас незабаром після підписання контракту про службу в російській армії, а як тільки він перетнув український кордон, то майже відразу підписав контракт з угрупуванням «ЛНР». У Міністерстві оборони РФ заявили, що Агєєв не є контрактником, а лише пройшов термінову службу і був демобілізований у травні 2016 року.

26 січня Агєєва засудили до 10 років позбавлення волі по статті про участь в терористичній організації.

4 квітня перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Трибічної контактної групи Ірина Геращенко заявила, що представники України по мирному врегулюванню ситуації в Донбасі на засіданні в Мінську повідомили про готовність передати Росії 23 її громадян в обмін на українських політв'язнів, які знаходяться в російських в'язницях.

Наразі в Росії і анексованому Криму утримуються 64 українських політв'язнів. Серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-