У судовій системі понад 30% вакантних посад - Козьяков

У судовій системі понад 30% вакантних посад - Козьяков

Укрінформ
Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков заявив, що в судовій системі понад 30% вакантних посад. 

Про це він сказав під час VI Міжнародного судово-правового форуму, інформує прес-служба ВККСУ на сторінці у Facebook

«Якщо хтось сумнівається в оновленні, то хочу наголосити, що в судовій системі є більше 30% вакантних місць. А з кваліфікаційним оцінюванням цей відсоток збільшується. Це означає, що у адвокатів та інших правників є хороша можливість піти працювати у судову систему, тим самим оновити її», - наголосив Козьяков.

Він повідомив, що зараз триває добір суддів у першу інстанцію, також планується, що наприкінці жовтня кандидати на посади суддів складатимуть кваліфікаційний іспит.

Окрім добору, восени ВККСУ буде працювати над конкурсними процедурами до ІР-суду та Верховного Суду.

Водночас заступник голови ВККСУ Станіслав Щотка під час форуму детальніше ознайомив присутніх з роботою комісії. Він повідомив, що за останній період ВККСУ розробила 44 нормативних актів, які регламентують діяльність комісії.

Читайте також: Сергій Козьяков, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України - інтерв'ю Укрінформу

«Наразі в Україні є 2447 вакантних посад у судах. Якщо ми оголосимо конкурс в апеляцію, то вона буде наповнена переважно суддями першої інстанції. У такому випадку ми отримаємо «обезкровлену» першу інстанцію, тому конкурсу до апеляційних судів поки що не буде - це наша відповідь викликам часу. Зараз ми займаємось процедурою добору суддів у першу інстанцію», - наголосив Щотка.

Також він розповів, що попереду у ВККСУ робота щодо переведення суддів до інших судів.

Щотка запевнив, що ВККСУ виконає це завдання і намагатиметься забезпечити «якісне судочинство не лише у столичних судах, а й у регіонах».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-