Військовий виграв суд проти перевізника через відмову в пільговому проїзді

Військовий виграв суд проти перевізника через відмову в пільговому проїзді

Укрінформ
У Кривому Розі учасник бойових дій на Донбасі, керівник місцевого осередку організації "Всеукраїнська спілка воїнів АТО" Сергій Бойко виграв суд проти компанії-перевізника, у маршрутному таксі якої військовослужбовцеві відмовлялись надавати безкоштовний проїзд. 

Розгляд справи відбувся в Жовтневому районному суді Кривого Рогу. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Суд ухвалив рішення про часткове задоволення позовної заяви військового щодо стягнення з перевізника суми морального відшкодування. Згідно з рішенням суду, це 2 тисячі гривень", - йдеться у повідомленні.

Як розповіла Радіо Свобода адвокат Олена Шафранова, яка представляла інтереси Сергія Бойка в суді, інцидент стався ще 2016 року, коли військовослужбовець разом з родиною їхав у маршрутці й водій відмовив йому в пільговому проїзді. Судовий процес тривав близько року.

"Військовий разом з родиною повертались з сімейного свята додому, боєць оплатив проїзд за свою родину, а щодо себе - показав посвідчення учасника бойових дій. Водій відмовився його перевозити безкоштовно, сказав: "Я нічого не знаю. Виходьте разом з родиною". Сергію довелось вийти. Він склав акт про відмову в пільговому проїзді й уже наступного дня звернувся зі скаргою до мерії", - розповіла Шафранова.

Вона повідомила, що чоловік звернувся до Центру безоплатної правової допомоги.

"Ми подали позов в суд в Одесі (за місцем реєстрації юридичної особи - перевізника), але справу було передано до суду в Кривому Розі (за місцем реєстрації позивача)", - сказала Шафранова.

За її словами, загалом учасник бойових дій на Донбасі вимагав від перевізника 10 тисяч гривень компенсації моральних збитків, однак суд присудив виплатити 2 тисячі гривень.

Згідно з ухвалою суду, перевізник може оскаржити рішення в апеляційній інстанції упродовж 30 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-