ЗНО: для сімох предметів визначать поріг

ЗНО: для сімох предметів визначать поріг "склав/не склав"

Укрінформ
У четвер, 14 червня, експертна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти  встановить поріг "склав/не склав" з 7 предметів. 

Засідання комісії відбудеться у Міністерстві освіти та науки.

«На засіданні буде встановлено поріг «склав/не склав» з української мови і літератури, іспанської, німецької, французької, англійської мов, математики, біології», - йдеться у повідомленні.

Поріг «склав/не склав» – це мінімальна кількість тестових балів, яку за виконання сертифікаційної роботи має набрати учасник, щоб скласти зовнішнє незалежне оцінювання та мати можливість брати участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти України.

До складу експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти входять фахівці з-поміж працівників Міністерства освіти і науки, Національної академії наук, Національної академії педагогічних наук, Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, закладів освіти та інших установ і організацій. 

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 13 червня, ЗНО з хімії завершилася основна сесія зовнішнього незалежного тестування.

У 2018 році основна сесія ЗНО проходила з  22 травня по 13 червня. Всього на проходження тестування було зареєстровано 335 843 особи. Зовнішнє незалежне тестування проводилося з 11 предметів - українська мова та література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійська, німецька, іспанська та французька мова. В цьому році з предметів ЗНО виключили російську мову. Серед новацій ЗНО - введено аудіювання (сприйняття мови на слух) для іноземних мов. 

У липні пройде додаткова сесія ЗНО, яка розпочнеться 2 липня тестуванням з української мови і літератури. 3 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з математики, 4 липня - з англійської й іспанської мов; 5 липня - з біології й німецької мови; 6 липня - з історії України; 9 липня - з географії й французької мови; 10 липня - з фізики. Завершиться додаткова сесія 11 липня тестуванням з хімії. 

Участь у додатковій сесії ЗНО, за умови реєстрації в період з 3 по 21 травня, мають право брати: 

- учасники антитерористичної операції, особи, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, і тому не мали змоги зареєструватися в основний період;

- особи, засуджені до позбавлення волі або взяті під варту; 

Читайте також: Завтра відбудеться останнє ЗНО - з хімії

- особи, які у 2018 році мають складати державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього оцінювання, але через поважні причини не змогли зареєструватися в основний період реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-