Боротьба з наркотиками: Нацполіція співпрацюватиме з DEA

Боротьба з наркотиками: Нацполіція співпрацюватиме з DEA

Укрінформ
Національна поліція України та Адміністрація боротьби з наркотиками Міністерства юстиції США підписали Меморандум про співпрацю.

Про це інформує департамент комунікації Національної поліції України.

“Підписання меморандуму відбулося сьогодні, 13 червня, за участю голови Національної поліції України Сергія Князєва та заступника голови дипломатичної місії США в Україні Джорджа Кента”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей меморандум спрямований на активізацію обміну інформацією між Україною та США у сфері протидії транснаціональній наркозлочинності. Окрім того, він має на меті спільні заходи Департаменту протидії наркозлочинності (ДПН) Нацполіції та Адміністрації боротьби з незаконним обігом наркотиків (DEA) Мін'юсту США у сфері попередження і викриття незаконних фінансових потоків, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

Читайте також: Князєв представив нового главу поліції Прикарпаття

За словами Князєва, взаємодія України і США у сфері протидії транснаціональній наркозлочинності розпочалась кілька років тому. Він уточнив, що з того часу в поліції були проведені важливі заходи щодо реструктуризації Департаменту протидії наркозлочинності, також оновився кадровий персонал підрозділу, а до його компетенції віднесено нову функцію – боротьбу з міжнародною злочинністю.

У свою чергу перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін подякував представникам DEA за плідну співпрацю.

Заступник голови дипломатичної місії США в Україні Джордж Кент зазначив, що американські партнери раді підтримати послідовні кроки реформування правоохоронних органів в Україні. Водночас він відзначив позитивні досягнення в роботі українських оперативників у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Уточнюється, що у рамках процесу взаємодії України і США оперативники кількох підрозділів Департаменту протидії наркозлочинності отримали від іноземних партнерів прибори нічного бачення, тактичний телескоп, інфрачервону камеру, фото- відео- та оргтехніку на суму понад півтора мільйона гривень. Також українські поліцейські отримали 7 позашляховиків для потреб підрозділів у регіонах. Автомобілі використовуватимуться під час документування організованих груп наркоділків з міжрегіональними й міжнародними зв'язками.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-