Порошенко каже, що за останні роки зарплата українців зросла вдвічі

Порошенко каже, що за останні роки зарплата українців зросла вдвічі

Укрінформ
Протягом останніх двох-трьох років середня зарплата в Україні зросла удвічі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі слухачами Академії лідерства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Середня заробітна плата для чоловіка в Києві зараз складає 14,5 тисяч гривень, це майже 600 доларів, для жінки — 13 тисяч. У Тернополі — це 7 тисяч, Вінниці — 8,5 тисяч, Дніпрі — майже 10 тисяч, Харкові — майже 10 тисяч, у Львові — 9,5 тисяч. Але це у два рази більше, ніж 2-3 роки тому”, - сказав він.

Читайте також: Порошенко сказав, коли можуть скасувати грошову заставу для корупціонерів

Крім того, за його словами, заробітна плата в селах також "різко зростає".

Водночас Порошенко зауважив, що зазначені суми і зростання всерівно є недостатніми.

Він також розповів, що в Україні за останні три з половиною роки було збудовано близько 170 заводів, де, за його даними, дуже “непогана зарплатня”, але зазначив, що на західній Україні заводів більше не будують.

“Знаєте, чому? Немає людей. Частина поїхали, а частина вже не хоче працювати на 9 тисяч (гривень), хочуть 11 тисяч. І це - нормально”, - зазначив Глава держави.

Водночас Порошенко додав, що наразі в Україні, якщо людина хоче заробити, у неї є можливості заробити, додавши, що дуже бідні люди є і в будь-якій країні ЄС чи США.

“Ми маємо дати вудку, а не роздавати рибу. Популісти роздають рибу, яка закінчиться одразу після виборів”, - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-