Мін'юст запустив ролики про те, як

Мін'юст запустив ролики про те, як "відвоювати" землю в рейдерів

Відео
Укрінформ
Мін'юст разом з Онлайн-будинком юстиції за підтримки міжнародного фонду "Відродження" створили серію інформаційно-навчальних роликів "Знай своє право на землю".

Про це інформує прес-служба Мін'юсту

Як зазначається, ініціатива «Знай своє право на землю», мета якої - розширити коло громадян, які зможуть отримати інформацію про свої права та інструкції для їх захисту, є продовженням розпочатої в рамках проекту «Я маю право» у 2017 році кампанії щодо захисту земельних прав, в тому числі регулювання орендних відносин та протидії аграрному рейдерству. 

У відеороликах в рамках кампанії розглядатимуться ті питання, які найчастіше турбують населення, актуальні проблеми, з якими стикається кожна людина, повідомляють у прес-службі.

Зокрема, кваліфіковані фахівці, юристи та експерти нададуть вичерпні відповіді по кожній із тем земельних правовідносин, роз'яснять, яким чином можна уникнути проблем, як заповнити документи, які закони необхідно знати для вирішення земельних питань та куди звернутись у випадку порушення прав. 

Перший презентований відеоролик стосується порядку отримання земельних ділянок учасниками АТО. У ньому, зокрема, ідеться про норми законодавства, які регулюють порядок першочергового отримання ділянок учасниками АТО для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва; умови надання у власність земельних ділянок учасникам АТО; встановлені розміри земельних ділянок, які можуть безоплатно передаватися громадянам України (у тому числі учасникам АТО) із земель державної або комунальної власності. 

Читайте також: Мін'юст почало всеукраїнську інформаційну кампанію #СтопНасильство

Як повідомлялося, протягом серпня-листопада 2017 року в усіх областях України працювали антирейдерські аграрні штаби, створені за ініціативою Мін'юсту. 

Результатами їх діяльності стали 17 порушених кримінальних справ. Окрім того, 15 тисяч громадян отримали юридичні консультації у мобільних точках доступу. У квітні 2018 року робота штабів була відновлена і тепер вони працюватимуть безстроково. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-