Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

На два дні – до Радянського Союзу. І назад

На два дні – до Радянського Союзу. І назад

Блоги
Укрінформ
То були цікаві відчуття. На два дні ми, всі в Укрінформі, перенеслись до Радянського Союзу 1980-х років, вірніше – 86-го року, коли вибухнув Чорнобиль.

Уявіть собі, що ви приходите на роботу, а замість звичної вивіски «Українське національне інформаційне агентство» бачите «Музыкальная школа №132». А зверху, над дверима, якісь совітські агітки. Озираєшся навколо, а тут – стенд з газетою «Правда», ходять люди в якихось ретро-пальтах та ледь не зимових шапках і їздять «Жигулі» та інші «дирчики» радянської епохи. Виявилось, то американці, а саме найнайрейтинговіший телеканал («серіал «Гра престолів» і таке інше) знімає фільму про Чорнобиль. Той ще був когнітивний дисонанс – готуєш новини про Супрун та медреформу, Трампа та G7, а за вікном – «Мир.Труд, Май» та «Ми прідьом к новім трудовім побєдам!». Але все добре, що добре закінчується. Ми знову – в Україні. Проти нас веде війну Росія, у нас ледь не кожен другий кричить «зрада!». Але чомусь не хотілося б знову опинитись у тому часі. 

До речі, плакат «Волю Сущенку!» з нашого балкона теж довелося тимчасово зняти задля правильної кінокартинки того часу. Але ми його повернемо! І повернемо нашого колегу з Рашки! А Совіти – не треба…

Олександр Харченко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-