11 червня: народний календар і астровісник

11 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Феодосії-колосниці; у кого сьогодні «важкий» день та женімо подалі скепсис.

Сьогодні згадуємо преподобномученицю діву Феодосію, яка жила у VІІІ столітті в Константинополі й загинула під час періоду іконоборства. Вона сміливо стала на захист святині, за що й була страчена.

В народі святу називали Феодосією-колосницею. Вважали, що цей день особливий для жита, яке саме о цій порі колосилося. «Колоситься жито – багато грибів знайдеш, а коли жаркий іюнь – на білий гриб плюнь», - зауважували наші пращури. Про жито ще казали: «Два тижні зелениться, два тижні колоситься, два тижні відцвітає, два тижні наливає, два тижні підсихає». За цвітінням жита гадали, якою буде на нього ціна. Якщо жито починало цвісти знизу – ціна на хліб буде низька, якщо зсередини – середня, а коли згори – відповідно висока. Цього дня дітям заборонялося стрибати – вважалося, що земля о цій порі «важка». Придивлялися до погоди: якщо вітер довго віяв з одного боку, але раптово змінив напрямок – скоро задощить.

Іменинники сьогодні Іван, Андрій, Феодосія, Лука.

Тривають місячні вибрики, сьогодні 27 місячний день. Цілком гарний день із позитивною енергетикою. Все ближче і ближче наближаємось до нового місячного циклу. Наші сили, підвладні місячній енергетиці, спадають. Стаємо вразливими не тільки у фізичному плані, але й у психо-емоційному. Бажано в ці дні обмежити вживання важкої жирної їжі, алкоголю, уникати надмірних фізичних навантажень. Сьогодні не місце голому раціоналізму і скепсису. Натомість поєднання розуму з тонкою інтуїцією може дати чудові результати. Не дайте дрібним побутовим проблемам поглинути всю вашу увагу. Залишайтеся трішечки «над» суєтою аби бачити загальну картину й тримати ситуацію під контролем. Гарного початку тижня!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1952 році: +6,3; а найтеплішим у 1946 - +33.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-