МОЗ Польщі спростовує

МОЗ Польщі спростовує "смертельні помилки" медсестер з України

Укрінформ
У Польщі не було жодного випадку смерті пацієнта у лікарні через помилки медичного персоналу з України.

Таким чином Міністерство охорони здоров'я Польщі спростувало слова впливового політика, віце-маршалка Сейму від радикального руху Kukiz’15 Станіслава Тишки, який нещодавно в ефірі польського телеканалу tvn24 заявив, що в польських лікарнях помирає більше людей через працевлаштування менш кваліфікованих медичних працівників з України, інформує видання Oko.press

"Міністерство охорони здоров'я Польщі не знає жодного випадку смерті пацієнта, що стався через медичну помилку медсестри з України чи відсутність у неї професіоналізму",- йдеться у повідомленні МОЗ Польщі.

Минулого тижня посольство України в Польщі висунуло вимогу до віце-маршалка Тишки, щоб він вибачився за "ганебні та неприйнятні наклепи" на українських громадян, які не мають нічого спільного з дійсністю, а є кричущим прикладом ксенофобії.

Тишка поки що жодним чином не відреагував на це і не вибачився у публічному просторі за свої слова.

Як підкреслює Oko.press, слова віце-маршалка Сейму не мають нічого спільного з правдою також і через те, що у Польщі працює дуже мало медсестер з України, оскільки надзвичайно складними в РП є процедури підтвердження дипломів і медичної кваліфікації. Станом на початок 2018 року по всій Польщі працювало лише 82 медсестри і 8 санітарок з України.

Читайте також: Чехія обіцяє спростити та прискорити працевлаштування українців

Водночас у Польщі зараз склалася дуже критична ситуація з кількістю медсестер у лікарнях. У країні зараз відчувається гостра нестача медсестер, які масово виїхали на роботу на Захід. До 2022 року у Польщі вийдуть на пенсію ще близько 40 тис. медсестер, і проблема поглибиться ще більше. В уряді Польщі вже звучать думки про необхідність спрощення вимог до медичних працівників з-за меж ЄС, які могли би приїхати на роботу до Польщі. Нещодавно спростити вимоги для медпрацівників з України пообіцяла Чехія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-