8 червня: народний календар і астровісник

8 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні теплого Карпа; куди податися за покупками, до чого цвіркочуть коники і берімо ініціативу у власні руки. 

У Лейпцигу сьогодні фестиваль Баха – найпрестижніший музичний фестиваль Німеччини, в Стамбулі – шопінгу. Приблизно на два тижні столиця Туреччини перетворюється на світовий центр покупок і розваг. Фестиваль проходить під патронажем вельми поважних структур, таких як мерія Стамбула, Міністерство культури і туризму, асоціації турецьких експортерів тощо. Найбільші торговельні центри Стамбула працюють цілодобово. Цими днями діють шалені знижки, але найбільше таланить іноземним туристам – відлітаючи з Туреччини, можна повернути податок, заплачений при покупці речей.

А в нас – апостолів від 7-ти Карпа і Алфея, або, кажучи по-простому, день теплого Карпа. «На Карпа сонце сяє – повні бочки вина наливає», - казали у давнину. Цього дня на Закарпатті ґаздині намагалися не пекти хліб і сушили на сонці посуд – макітри, глечики, казани, сковорідки.

Бабки вранці сидять крильцями на схід, у полудень – на південь, а ввечері – на захід. Увечері голосно цвіркочуть коники – на добру погоду.

Іменинники сьогодні Карпо, Георгій, Іван, Олена. 

Сьогодні 24-ий місячний день. Головна подія місяця – розворот Марса, планети ціленаправленої сили  і сфокусованої енергії, до ретроградного руху. Певною мірою почався період «пожинання» того, що було посіяно протягом року. Тут існують два варіанти: або в нашому житті почнуться кардинальні зміни, або виринуть проблеми у вигляді накопичених протиріч, конфліктних ситуацій, втілюватимуться в життя наші підсвідомі страхи. Маємо бути активними і винахідливими. Підвищена конфліктність і травмонебезпечний період. Друга половина дня сприятлива завершенню раніше початих справ, швидко, в стислі терміни, коли бажано отримати результат. Сміливо беріть ініціативу у власні руки, впливайте на події.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1925 році: +4,6; а найтеплішим у 1999 - +30,8. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-