Розвідка заперечує, що організатор убивства Бабченка - їхній агент

Розвідка заперечує, що організатор убивства Бабченка - їхній агент

Укрінформ
Громадянин України Борис Герман, який є підозрюваним в організації убивства журналіста Аркадія Бабченка, не має ніякого відношення до Служби зовнішньої розвідки.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

"Громадянин України Борис Герман не мав і не має жодного відношення до Служби зовнішньої розвідки України, ця особа ніколи не була в кадровому складі та агентурному апараті СЗР України", - наголошується у повідомленні.

У СЗР назвали спробою вигородити Германа появу інформації з посиланням на адвоката Євгена Солодко, який представляє інтереси затриманого, про нібито причетність його підзахисного "до спецоперації СЗР по виявленню каналів фінансування російських диверсантів".

Читайте також: Луценко пояснив європейським партнерам ситуацію щодо "вбивства" Бабченка

"СЗР України вважає появу таких публікацій в ЗМІ спробою вигородити громадянина України Бориса Германа, який звинувачується у тяжких злочинах: державній зраді та організації замаху на вбивство. Також це може бути черговим проявом інформаційної війни проти України, а саме спробою продемонструвати суспільству нібито відсутність координації між Службою зовнішньої розвідки та Службою безпеки України", - зазначили у відомстві.

У СЗР наголосили, що перебувають у тісній координації зі Службою безпеки в питаннях захисту держави від зовнішніх загроз. Відповідну взаємодію СЗР України має з іншими членами розвідувальної спільноти та усіма складовими сектору безпеки України.

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: У прокуратурі прокоментували заяву Германа про співпрацю з контррозвідкою

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста Бабченка Бориса Германа.

У свою чергу затриманий Герман стверджує, що брав участь у спецоперації української контррозвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-