6 червня: народний календар і астровісник

6 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Симеона Дивногорця; не переставаймо дивуватися, чи будуть гриби і вчимося підводному плаванню. 

Сьогодні Симеона Стовпника Дивногорця. Цей святий жив у VІ столітті в Антіохії Сирійській. Його мати, яка досить довго не могла завагітніти, ревно молилася Іоаннові Предтечі, просячи про дарування дитини, та пообіцяла присвятити її Богові. Тому з самого дитинства Симеон віддавав перевагу небесному, а не земному, вправляючись у суворих постах та молитвах. Спочатку він був звичайним ченцем у монастирі, а потім обрав більш суворий подвиг, провівши в безперестанній молитві на стовпі 68 років свого життя. Зрештою він досяг великої міри святості й люди звідусіль приходили до нього за зціленням і допомогою. Святого Симеона Дивногорця не слід плутати з іншим Симеоном Стовпником – святим V століття.  

На Симеона зазвичай зацвітала шипшина, тому говорили: «Шипшина цвіте – рум’янець року веде». В українців шипшина була символом молодості, любові та краси. До куща з ніжно-рожевими квітами приходили (особливо дівчата), коли мали на серці якусь тугу. Настоєм на квітах шипшини вмивалися, аби обличчя було гожим і рум’яним. Вважалося, що шипшина має чудодійну властивість позбавляти дітей від страху. З цієї рослини готували сиропи, киселі, компоти, а ягоди сушили на зиму.

Цьогоріч, у зв’язку з певними погодними умовами, шипшина вже майже доцвіла. Ба більше – цвіте вже й липа. Тож ловімо кожну мить скороминущого літа!

Якщо на Симеона йтиме дощ – буде врожай на гриби. 

З іменинами вітайте Микиту, Семена, Стефана, Івана, а також Ксенію.

22 місячний день. Саме на сьогодні приходиться кульмінація сонячно-меркуріанського циклу, коли момент «верхнього» поєднання Сонця і Меркурія відбудеться у Близнюках, до того ж, у напруженому аспекті з загадковим Нептуном. Маємо використовувати приховані можливості, якісь неочевидні речі, орієнтуватися у підводних течіях. Важливу інформацію можна здобути з найнесподіванішого джерела. Втім, це не означатиме, що все складатиметься саме так, як нам би того хотілося. Можливо, доведеться змінювати плани, шукати нових шляхів. Імовірні зміни в партнерстві. Сприятливий час для проведення публічних заходів, донесення своїх ідей. В усьому іншому, як казав геніальний Жан-Люк Годар, «Будьте реалістами, вимагайте неможливого».

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1933 році: +2,9, а найтеплішим у 1921 - +32. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-