Скандал у МОЗ: Гройсман наказав порушити провадження щодо Лінчевського

Скандал у МОЗ: Гройсман наказав порушити провадження щодо Лінчевського

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наказав порушити дисциплінарне провадження стосовно заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського.

Про це повідомив речник голови уряду Василь Рябчук.

«Мета – вивчення інформації, поширеної в ЗМІ, щодо його висловлювань.Знаючи прем’єра, впевнений: якщо скандальні слова заступника міністра про смертельно хворих людей дійсно мали місце, йому точно буде непереливки», – вказав Рябчук.

Читайте також: Чиновник МОЗ вибачився за невдалі вислови про лікування онкохворих за кордоном

Прес-служба Міністерства охорони здоров’я 3 червня повідомила, що Олександр Лінчевський приносить вибачення за «неприпустимо невдало використані вислови» про неефективне лікування онкохворих за кордоном під час виступу в Рахунковій палаті.

Крім того, у відомстві привернули увагу «до неприпустимості розповсюдження некоректного припущення щодо високого рівня смертності (25%) серед пацієнтів, яких міністерство направляло на лікування за кордон».

Читайте також: Чиновник МОЗ заявляє, що його спірні висловлювання вирвані з контексту

У МОЗ зазначили, що вважають кінцеві результати програми «Лікування громадян України за кордоном» загалом успішними.

«За останні два роки відправлено на лікування в півтора рази більше пацієнтів, ніж за попередні шість років сукупно. Перебування пацієнтів у черзі скоротилось з року до місяців, іноді тижнів. Формується мережа перевірених і надійних світових клінік-партнерів, з якими йде системна співпраця. Шанс на подовження життя отримують понад 75% пацієнтів», – підкреслили в міністерстві.

Читайте також: Супрун наполягає, що лікування онкохворих за кордоном ефективне

Раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, зроблену ним у ході виступу в Рахунковій палаті під час обговорення звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном. Говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський заявив про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-