Справу про вбивство Окуєвої розглядатиме суд присяжних

Справу про вбивство Окуєвої розглядатиме суд присяжних

Укрінформ
Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт щодо 58-річного громадянина Російської Федерації, який підозрюється у вчиненні 1 червня 2017 року замаху на вбивство командира добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва - Адама Осмаєва та його дружини Аміни Окуєвої. 

Про це інформує прес-служба відомства.

"Прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт відносно 58-річного громадянина Російської Федерації, який 1 червня 2017 року вчинив замах на вбивство командира добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва - Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву", - йдеться у повідомленні.

У Подільському районному суді міста Києва 31 травня відбулося підготовче судове засідання, під час якого обвинувальний акт призначено до розгляду по суті судом присяжних. Розгляд справи відбудеться 5 червня. 

Суд також задовольнив клопотання прокуратури та продовжив строк тримання під вартою обвинуваченому ще на два місяці.

Затриманому інкримінується вчинення злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на вбивство).

Читайте також: У Дніпрі відкрилася виставка пам'яті Окуєвої

Як повідомлялося, 30 жовтня 2017 року біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по чеченських добровольцях. Окуєва загинула, Осмаєва поранено.

Попередній замах на подружжя було вчинено 1 червня на Подолі у Києві. Тоді Окуєва зуміла нейтралізувати й поранити нападника. Ним виявився чоловік, який назвався іноземним журналістом і завчасно домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, зловмисник дістав з коробки пістолет і вистрелив у груди Осмаєву, у відповідь Окуєва зі свого пістолета зробила кілька пострілів.

За даними ЗМІ, нападник представився Аміні й Адаму як кореспондент французької газети "Ле Монд" Олексій Вернер і мав паспорт громадянина України на ім’я Олександра Дакара. Насправді це громадянин РФ Артур Денісултанов, уродженець Чечні, широко відомий у кримінальних колах Санкт-Петербурга під іншими іменами і прізвиськами - Курмакаєв, Крінари, Тищенко, Ведро, Дінго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-