У регіони відправили ліки за чотирма програмами - МОЗ

У регіони відправили ліки за чотирма програмами - МОЗ

Укрінформ
У регіони відправлено ще низку закуплених за державні кошти препаратів, які незабаром будуть доступні у лікарнях.

Про це повідомили у прес-службі МОЗ. 

Зазначається, що за програмою «Хворі в до- та післяопераційний період трансплантації» закуплені: «Мофетила мікофенолат» - 1442 упаковки, «Еверолімус» - 72 блістери, «Базиліксимаб» - 18 упаковок, «Імуноглобулін проти тимоцитів кролячий» - 386 упаковки.

За програмою «Новонароджені хворі на фенілкетонурію та вроджений гіпотиреоз» закуплені: тест-набір для скринінгу на вроджений гіпотиреоз - 48 комплектів, тест-набір для скринінгу на фенілкетонурію - 140 комплектів;

За програмою "Протитуберкульозні препарати": «Рифабутин» 150 - 325 упаковок.

За програмою "Імунобіологічні препарати (вакцини)": інактивована рідка вакцина для профілактики поліомієліту - 40 000 флаконів.

Поінформовано, що Міністерство охорони здоров`я закуповує ліки у межах виділеного бюджету, котрий щорічно приймає ВРУ (у 2016 році - 3,4 млрд грн, у 2017 році 5,9 млрд грн, у 2018 році - 5,9 млрд грн). Державний бюджет, виділений на закупівлю ліків на національному рівні, дозволяє покривати в середньому 45% від усього обсягу потреби.

Читайте також: Супрун закликає українців не погоджуватися на магнітотерапію

Закупівлі ліків через міжнародні організації дозволяють домовлятись про спеціальні низькі ціни для України, і завдяки цьому збільшувати обсяги закуплених ліків

Якщо ліки є в наявності, а в лікарні з якихось причин відмовляють у їх безоплатній видачі, необхідно написати заяву на ім`я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров`я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики, що підтверджує діагноз, та необхідний препарат.

Медичні заклади, згідно з Наказом МОЗ №509, зобов`язані оприлюднювати інформацію щодо залишків лікарських засобів.

Детальніша інформація про поставки препаратів - у розділі «Накази».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-