НАЗК взялося за керівника порту Усть-Дунайськ

НАЗК взялося за керівника порту Усть-Дунайськ

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну стосовно виконуючого обов'язки директора державного підприємства "Морський торговельний порт Усть-Дунайськ" Володимира Швидченка.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство встановило, що Володимир Швидченко, перебуваючи на посадах директора, а потім в.о. директора держпідприємства, мав потенційний конфлікт інтересів, зумовлений особистою майновою зацікавленістю, при виконанні договорів про надання послуг з використання цим підприємством його власного автомобільного транспорту. Незмінний обсяг службових повноважень керівника підприємства, безперервне користування підприємством послугами з використання автотранспорту Володимира Швидченка (упродовж трьох років) вказують на тривалий характер такого конфлікту інтересів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у НАЗК встановили, що Швидченко не повідомляв керівництво Мінінфраструктури про наявність конфлікту інтересів, зумовленого особистою майновою зацікавленістю.

Читайте також: НАЗК проведе повну перевірку е-декларації заступника Омеляна

Згідно з приписом, Національне агентство вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог частини першої статті 28 закону України "Про запобігання корупції" в.о. директора державного підприємства "Морський торговельний порт Усть-Дунайськ", та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-