Звільнили українця, якого незаконно утримувало НЗФ

Звільнили українця, якого незаконно утримувало НЗФ "ЛНР"

Укрінформ
Звільнили громадянина України засудженого до 2014 року, якого незаконне збройне формування "ЛНР" незаконно утримувало в місцях позбавлення волі після відбуття строку покарання.

Про це повідомив регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Донецькій і Луганській областях, правозахисник Павло Лисянський на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, українця вдалося звільнити завдяки колективним діям міжнародного співтовариства.

"Громадянина України засудженого до 2014 року, якого НЗФ «ЛНР» незаконно утримувало у місцях позбавлення волі, завдяки колективним діям міжнародного співтовариства, вдалося звільнити", - пише правозахисник.

Читайте також: Двоє українських військових потрапили в полон бойовиків

Водночас він не став розголошувати особу і персональні дані чоловіка. Лисянський припустив, що, можливо з часом, буде проведена прес-конференція за участю звільненого.

Раніше регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Донецькій і Луганській областях писав з цього приводу в Facebook: "Громадянин України був засуджений на три роки Українським судом. Термін ув'язнення закінчився два роки тому, але людина продовжує відбувати покарання (точніше сказати, незаконно утримуватися). Аргументація така, що апеляція подана адвокатом засудженого не розглянута, і на думку «чиновників» вирок не набув чинності (є офіційний документ)".

Також зазначалося, що дії відбуваються в так званій «ЛНР».

Фото: Павло Лисянський / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-