Справа Бабченка: журналіста Макарова також викликали до СБУ

Справа Бабченка: журналіста Макарова також викликали до СБУ

Укрінформ
країнського журналіста Юрія Макарова також викликали до Служби безпеки України у справі «вбивства» російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це пише "Громадське".

«Я був там. Це єдине, що я можу сказати», — сказав Макаров у коментарі.

Водночас у Facebook він написав: «Так, запросили. Так, попередили. Так, взяли розписку про нерозголошення. Ні, не розповім».

Раніше повідомлялося, що у справі «вбивства» Аркадія Бабченка в СБУ в журналістів Ганапольського та Кисельова, а також журналіста Пашаєва.

Також раніше генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що інсценування вбивства Бабченка допомогло слідству отримати список із 47 потенційних жертв, а не 30-ти, як Луценко заявляв раніше.

31 травня суд назвав ім'я підозрюваного в організації замаху на вбивство журналіста Бабченка. Ним виявився Герман Борис Львович.

На засіданні суду з обрання йому запобіжного заходу Борис Герман заявив, що він є агентом Служби безпеки і співпрацює з контррозвідкою.

Читайте також: Ганапольський і Кисельов розповіли, чому їх викликали в СБУ

Крім того Борис Герман заявив, що знав, що найманий ним виконавець Олексій Цимбалюк співпрацює зі Службою безпеки. За словами Германа, у фонді президента Росії Володимир Путіна є людина, яка відповідає за теракти в Україні.

Суд взяв під варту підозрюваного в організації підготовки теракту, який виступив організатором «убивства» російського журналіста Аркадія Бабченка на 2 місяці.

29 травня поліція повідомила, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений на порозі свого помешкання у Києві.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши вбивство. Під час проведення спецоперації працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста громадянина України Г.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-