2 червня: народний календар і астровісник

2 червня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Талагія-городника; на кого нині велика надія, обираймо між огірком і ананасом та медитуймо з водою. 

У Таїланді сьогодні фестиваль ананасів, а у нас – Тимофія-городника. «На Тимофія велика надія», – казали українці, стежачи за погодою, яка мала запрогнозувати врожай овочевих культур. На Тимофія, або як його ще називали Талагія, колись у південних регіонах України доспівали огірки. Як кажуть, що для таїландця ананас, те для українця огірок. Перший зірваний огірок зривали й закопували – для того, щоб на наступний рік уродило. Якщо ж огіркове бадилля жовкнуло, в цьому вбачали уроки – не інакше, як хтось із сусідів кинув лихим завидющим оком. Дуже гіркі огірки були ознакою холодної зими. 

Щодо прикмет, то вони такі: Якщо цього дня дуже пахнуть квітки жовтої акації, а довкола них густо в’ються комахи – на дощ і негоду. Вода потемніла в річці – перед грозою. Вранці роса й туман – на добру погоду; чим більше роси, тим жаркіший день; немає роси ввечері та вночі – віщування дощу.

З іменинами вітайте Олександра і Олексія, а також Тимофія і Сусанну (це жіноче ім’я походить з давньоєврейської й означає «біла лілія», «лотос»).

 Зоряна зозулька викувала 18 місячний день. Люди, котрі керуються, передусім, емоціями, відчуватимуть певний дискомфорт. «І те не так, і це не так, а он те – взагалі нікуди не годиться!» Тому поводитимуться, наче та принцеса на горошині. Для звичних справ – день нейтральний, але в енергетичному плані – складний і навіть небезпечний. Сьогодні добре проводити медитації з чистою водою. Ключові слова – чесність і спокій. Головне застереження цієї місячної доби: уникайте егоцентричних тенденцій і схильностей. Завершуйте розпочаті справи, аби завтра ваші руки були розв’язані.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1963 році: +3,9; а найтеплішим у 1921 - +33,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-