Солдата-дезертира із зони бойових дій засудили до 3 років позбавлення волі

Солдата-дезертира із зони бойових дій засудили до 3 років позбавлення волі

Укрінформ
Дарницький районний суд м. Києва призначив реальну міру покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки військовослужбовцю, який самовільно залишив місце служби у зоні бойових дій на Донбасі.

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Обвинувачений проходив військову службу у підрозділі військової частини, який дислокується в зоні проведення антитерористичної операції (Донецька область Добропільський район). Перебуваючи на посаді номера обслуги гармати самохідно–артилерійської батареї 1 самохідного–артилерійського дивізіону, він з 20 січня по 20 червня 2017 року, зрадивши присязі, самовільно залишив місце служби, порушивши військові статути та діюче законодавство України. Слідством встановлено, що військовий-утікач діяв умисно без поважних на те причин, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння та передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, інформує прокуратура.

19 червня 2017 року військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України відкрито кримінальне провадження за фактом самовільного залишення військової частини вказаним військовослужбовцем військової служби за контрактом. Після встановлення його місцезнаходження, 22 червня того ж року, слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва в рамках відкритого кримінального провадження ухвалив застосувати щодо нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та заборонив цілодобово залишати розташування його військової частини. Однак, в порушення вищевказаного запобіжного заходу, а також вимог статутів ЗС України 10 серпня 2017 року обвинувачений вдруге самовільно залишив розташування військової частини. 

Читайте також: На Маріупольському напрямку під час бою зник військовий ЗСУ

9 травня 2018 року вказаного військовослужбовця затримали на підставі ухвали Дарницького районного суду м. Києва, та суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

31 травня, вироком Дарницького районного суду м. Києва обвинуваченому військовослужбовцю – солдату військової служби за контрактом, за вчинення кримінального правопорушення – злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене військовослужбовцем строкової служби чи військовослужбовцем (крім строкової служби)) призначено реальну міру покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки, інформує прес-служба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-