Справа про замах на Бабченка: суд пішов до дорадчої кімнати

Справа про замах на Бабченка: суд пішов до дорадчої кімнати

Укрінформ
Шевченківський райсуд міста Києва, який розглядає клопотання СБУ щодо обрання запобіжного заходу для Бориса Германа, підозрюваного в організації убивства російського журналіста Аркадія Бабченка, пішов до дорадчої кімнати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Сторона обвинувачення просить суд обрати Герману запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

За версією обвинувачення, Герман запропонував волонтеру Олексію Цимбалюку за вбивство Бабченка 30 тисяч доларів. Той попередньо погодився, але в той же день - 6 квітня - звернувся до правоохоронців. Замовник вбивства слідством поки що не встановлений, додала сторона обвинувачення. 

Під час судового засідання прокурори називали серед причин необхідності обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - можливість у підозрюваного "продовжити злочин, в якому він підозрюється та вчинити інші кримінальні правопорушення", можливість спілкування зі своїми спільниками, ризики знищити, сховати чи зіпсувати докази у справі, тиснути на свідків. 

Адвокат Германа Євген Солодко натомість заявив, що вважає підозру і підстави для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою свого підзахисного необгрунтованими і закликав суд відмовити у задоволенні клопотання СБУ.  Адвокат також повідомив, що підозрюваний є відомим волонтером і директором компанії з виробництва зброї. 

Як повідомляв Укрінформ, до Шевченківського райсуду Києва 31 травня надійшло клопотання про арешт Бориса Германа, якого Служба безпеки підозрює в організації убивства російського журналіста Аркадія Бабченка. Так, на розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Германа Б.Л. - підозрюваного за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (в організації готування до терористичного акту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини). 

Читайте також: Бабченко вважає, що два місяці нового замаху на нього не буде

 Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах. Службою безпеки задокументовано, що для реалізації вбивства журналіста був завербований громадянин України Г., який отримав завдання знайти виконавця. Він запропонував своєму знайомому - колишньому учаснику АТО - за грошову винагороду у розмірі 30 тис. доларів здійснити вбивство Бабченка. Під час проведення спецоперації працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-