Мінсоцполітики обіцяє вдосконалити правила призначення житлових субсидій

Мінсоцполітики обіцяє вдосконалити правила призначення житлових субсидій

Укрінформ
Міністерство соціальної політики планує зібрати всі проблемні питання,  які виникають у регіонах стосовно нових правил призначення житлово-комунальних субсидій, щоб на підставі цього їх удосконалити. 

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

"Безперечно, правила призначення субсидій будуть удосконалюватися. Ми плануємо внести в них деякі зміни, тому що вже сьогодні бачимо певні аспекти, які потрібно врегульовувати. Я не можу зараз сказати, які конкретно, тому що ми наразі над цим працюємо. Ми плануємо зібрати всі проблемні питання,  які виникають у регіонах. За наслідками цього, я впевнений, ми будемо змінювати систему, а наскільки радикально і кардинально, покаже практика", - сказав Музиченко.

Водночас він зазначив, що не бачить зараз валу критики чи несприйняття нових правил призначення житлово-комунальних субсидій. 

"Значна більшість громадян, які наповнюють державний бюджет, схвально сприймають і підтримують відповідні зміни, які посилюють адресність соціальної допомоги. Звичайно, ті громадяни, які втрачають право на субсидію внаслідок запровадження нової системи, можливо, і не будуть її підтримувати. Але давайте говорити про користь для всього суспільства, а не певної категорії громадян", - акцентував Музиченко. 

Читайте також: Як обстежуватимуть житло претендентів на субсидії - пояснення Мінсоцполітики

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 27 квітня вніс зміни в програму надання субсидій. Відтепер громадяни не отримуватимуть допомоги від держави на оплату комунальних послуг, якщо у власності сім’ї є авто, якому менше 5 років, крім мопеда та авто, наданого органом соцзахисту населення.

Також субсидію не надаватимуть, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних, а будинку 200 квадратних метрів, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

У випадку безробітних осіб субсидія надаватиметься тим, хто офіційно зареєстрований у службі зайнятості. Тим, хто працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматично рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-