"Вбивство" Бабченка: суд сьогодні має обрати запобіжний захід організатору

Оновлено
Укрінформ
До Шевченківського райсуду Києва надійшло клопотання про арешт Бориса Германа, якого Служба безпеки підозрює в організації убивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду у Facebook.

"На розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Германа Б.Л. – підозрюваного в організації готування до терористичного акту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини", - йдеться у повідомленні.

Водночас у коментарі Укрінформу прес-секретар суду Ольга Півень зазначила, що клопотання надійшло від Служби безпеки і стосується саме підозрюваного в організації убивства журналіста Аркадія Бабченка.

Клопотання розглядатиме слідчий суддя Вікторія Світлицька.

За інформацією суду, засідання із розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу щодо Германа призначено на 17 год. 30 хв. 31 травня. Наразі воно не розпочалося.

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий.

Читайте також: "Воскресіння" Бабченка: ЄС розуміє, але чекає роз'яснень

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Службою безпеки задокументовано, що для реалізації вбивства журналіста був завербований громадянин України Г., який отримав завдання знайти виконавця. Він запропонував своєму знайомому – колишньому учаснику АТО - за грошову винагороду у розмірі 30 тис. доларів здійснити вбивство Бабченка.

Під час проведення спецоперації працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-