НАЗК перевірило Мінфін і ДСНС: до суду направили чотири протоколи

НАЗК перевірило Мінфін і ДСНС: до суду направили чотири протоколи

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду чотири протоколи в результаті перевірок у Мінфіні та ДСНС.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"За рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції направлено до суду ще 4 протоколи про адміністративні правопорушення за неподання/несвоєчасне подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та несвоєчасне подання декларації. Відповідні протоколи Національне агентство склало за результатами планових перевірок дотримання вимог закону України "Про запобігання корупції" в Міністерстві фінансів України та в Державній службі України з надзвичайних ситуацій", - йдеться у повідомленні.

Так, складено протоколи щодо 3 посадовців Мінфіну, два з яких не подали та один несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані внаслідок отримання доходу на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. "Відповідальність за такі порушення передбачена частиною другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - зазначили у НАЗК.

Крім того, складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 172-6 КУпАП щодо посадовця ДСНС, який несвоєчасно подав декларацію за 2016 рік. Службовець на початку 2017 року подав декларацію до призначення на посаду (декларацію кандидата), яка охоплювала попередній рік (відповідно до частини третьої статті 45 Закону). Проте щорічну декларацію за 2016 рік службовець подав лише після отримання повідомлення Національного агентства.

Читайте також: НАЗК проведе повну перевірку декларації Новинського

"Звертаємо увагу, що декларація суб'єкта декларування, який є особою, що претендує на зайняття посади, подається до призначення або обрання особи на відповідну посаду. У разі призначення або обрання особи на посаду декларація кандидата на посаду не вважається щорічною", - зауважили у Національному агентстві.

У НАЗК також додали, що складення протоколу і направлення його до суду не є свідченням вчинення особою адміністративного правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-