Суддя поскаржилася ВРП на телеканал “Інтер”

Суддя поскаржилася ВРП на телеканал “Інтер”

Укрінформ
Суддя господарського суду Києва Вікторія Сівакова повідомляє Вищій раді правосуддя про втручання телеканалу «Інтер» у її професійну діяльність.

Про це інформує прес-центр судової влади.

Як зазначається, Сівакова повідомляє, що у її провадженні перебувала справа за позовом ТОВ «Каховка Пром-Агро» до Міністерства юстиції України, ТОВ «Компанія з управління активами «Промислові інвестиції», Компанії «Ретт Інтер Ес. Ей», ПАТ Комерційний банк «Надра», ПП «Юстиція» про визнання недійсними торгів купівлі-продажу, визнання права власності на майно, витребовування майна, зобов'язання вчинити певні дії.

У лютому 2016 року господарським судом міста Києва прийнято рішення про часткове задоволення позовних вимог ТОВ «Каховка Пром-Агро», яке було залишено без змін.

Також повідомляється, що 1 квітня 2016 року на виконання рішення у справі видано відповідні накази, а 31 січня 2018 року ТОВ «Компанія з управління активами «Промислові інвестиції» звернулося до суду із заявою про визнання наказів у справі такими, що не підлягають виконанню.

Читайте також: Телеканал "Інтер" придбав пакет трансляцій ЧС-2018 з футболу

У повідомленні зазначено, що у зв'язку із перебуванням матеріалів справи у суді апеляційної інстанції ухвалою господарського суду міста Києва від 1 лютого 2018 року постановлено відкласти вирішення питання щодо прийняття заяви до повернення матеріалів справи з Київського апеляційного господарського суду.

Окрім того, суддя Сівакова повідомляє, що 21 травня 2018 року їй стало відомо про систематичне оприлюднення у засобах масової інформації, зокрема на телеканалі «Інтер», сюжетів та текстових публікацій, у яких журналісти критикують Сівакову як суддю, звинувачуючи її у прийнятті незаконного рішення у справі, хабарництві, участі у корупційних схемах та скандалах.

У зверненні суддя зазначає назви відповідних сюжетів та посилання на них.

На думку судді Сівакової , "з сюжетів вбачається, що під час розгляду справи в інших інстанціях перед будівлями судів збиралися невідомі особи, які, представляючись членами громадських організацій, які не є учасниками спору та про діяльність яких нічого невідомо, викрикували образи на адресу судді, висловлювали безпідставні звинувачення, тримаючи в руках плакати із прізвищем судді".

За словами судді, «з 22 травня 2018 року такі акції проходять щоденно біля будівлі господарського суду міста Києва, її учасники розповсюджують серед перехожих листівки негативного змісту щодо судді, а їх поведінка стає все більш агресивною».

Окрім того, суддя вважає, що до організації подібного тиску на неї причетні «впливові» особи, серед яких найбільш активним є народний депутат України, член депутатської групи «Воля народу».

Сівакова стверджує, що народний депутат наразі звернувся до правоохоронних органів Київської області з метою незаконного впливу та тиску на неї як на суддю з неправдивою, на її думку, заявою про винесення завідомо незаконного рішення у справі.

Суддя господарського суду міста Києва Сівакова вважає такі дії неприпустимим фактом втручання представників законодавчої гілки влади в діяльність судів та пов'язує таку поведінку громадян зі своєю професійною діяльністю.

Зазначається, що відповідно до статті 73 закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. ВРП буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-