Звільнення бранців Кремля: Супрун звернулася за допомогою до Елтона Джона

Звільнення бранців Кремля: Супрун звернулася за допомогою до Елтона Джона

Укрінформ
Уляна Супрун звернулась до британського рок-музиканта Елтона Джона допомогти на міжнародному рівні у відстоюванні прав українців, які перебувають на окупованих територіях, і вимагати звільнення бранців Кремля, яких утримують за політичними мотивами.

Про це йшлося під час зустрічі Супрун з Елтоном Джоном у Києві, куди він прибув для участі у благодійній акції щодо боротьби зі СНІДом в Україні, повідомила в.о. міністра у Facebook

"Зустрілися з сером Елтоном Джоном під час його візиту до України. Дуже ціную те, що він робить для підтримки українців, зокрема у боротьбі зі СНІДом. Коли фігура такого рівня долучається до вирішення проблем наших громадян - це надзвичайно важливо. Ми говорили про трансформацію системи охорони здоров’я та попросила також допомогти на міжнародному рівні відстоювати права українців, які перебувають на окупованих територіях, і вимагати належної медичної допомоги та звільнення бранців Кремля, яких утримують за політичними мотивами", - написала вона.

За словами Супрун, Україна нині як ніколи потребуємо підтримки міжнародної спільноти, адже українці, які живуть на окупованих територіях та перебувають у в’язницях РФ, не мають шансу отримати медичні послуги. Так, зокрема, на території окупованого Криму МОЗ Росії заборонило замісну підтримувальну терапію для пацієнтів, внаслідок чого вони починають знову вживати наркотики, що призводить до передозувань та самогубств.

В.о. міністра поінформувала, що під час перебування у Києві Елтон Джон відвідав перший в Україні неприбутковий медичний центр “100% життя”, який відкрила в Києві пацієнтська організація Мережа ЛЖВ. Центр надаватиме медичну допомогу нової для України якості як ВІЛ-позитивним пацієнтам, людям з груп ризику, так і всім іншим киянам.

Читайте також: Елтон Джон приїхав до Києва

Як повідомляв Укрінформ, всесвітньо відомий співак, громадський діяч і засновник благодійного фонду, спрямованого на боротьбу зі СНІДом, сер Елтон Джон 28 травня приїхав в Україну на запрошення Фонду Олени Пінчук для участі в інформаційній благодійній акції “День з Елтоном Джоном”, метою якої є профілактика і залучення українців до боротьби зі СНІДом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-