Російські спецслужби запустили новий антиукраїнський проект - ІС

Російські спецслужби запустили новий антиукраїнський проект - ІС

Укрінформ
Російські спецслужби запустили новий проект "Перший національний український конгрес" з метою створення негативного образу України на міжнародній арені.

Про це повідомляється на сайті групи "Інформаційний Спротив".

"Кремль створив чергового гомункула - новий політичний проект, завдання якого - створення негативного образу України на міжнародній арені і, по можливості, підривання нашої держави зсередини за рахунок радикальної складової. Ім'я цьому проекту - Перший національний український конгрес (ПНУК)", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що реалізатор ідеї громадянин США Рустам Ташбаєв, який раніше неодноразово потрапляв у поле зору українських правоохоронців, вирішив провести "конгрес" у Празі (Чехія). Захід проходив за закритими дверима.

За даними ІС, учасники визнали український парламент "нелегітимним" і визначили "конгрес" як альтернативні законодавчі збори. При цьому вони назвали МВС "джерелом корупції і кримінальної злочинності в Україні", а Генпрокуратуру і її підрозділи охарактеризували як "злочинну організацію".

"...Згідно з офіційною заявою Ташбаєва (і це, до речі, прописано в основних завданнях Конгресу) "конгресмени" бажають створити в нашій країні паралельні силові структури, сформувати альтернативні "народні прокуратури"; легалізувати добровольчі батальйони і т. п"., - вказує ИС.

Крім того, "конгрес" "офіційно" висунув в президенти України активіста Майдану Івана Бубенчика, якому зараз оголошено підозру в посяганні на життя співробітника правоохоронних органів в ході Революції Гідності. Самого ж Ташбаєва, за даними ІС, призначили "крайовим командиром іноземних частин Української Повстанської Армії"  "Йому надано широкі військові повноваження - від створення трибуналу для діючої влади до формування української національної армії як на території України, так і за її межами".

Читайте також: Сирія визнала самопроголошені Абхазію і Південну Осетію на догоду Кремлю – МЗС

При цьому в ІС вказують на миттєву активність російських пропагандистських медіа,  які розповсюдили новину про нового "кандидата в президенти України", - "майданівського стрілка", висунутого "українськими націоналістами".

"Загалом, Москва працює в незмінному режимі: створює радикальні структури, а потім з їхньою допомогою влаштовує різного роду провокації та диверсії, у тому числі  інформаційні", - підкреслили в "ІС".

Що стосується особи ініціатора ПНУК Ташбаєва, то в "ІС" повідомили, що він народився у Ленінграді, навчався у Калінінградському Вищому військово-морському училищі, з якого вирішив відрахуватися у зв'язку з бажанням "продовжити службу в Прибалтиці". У 1991 році він переїхав до Житомира, де в 1996 році його заарештовують представники УБОЗ, і деякий час Ташбаєв проводить у Житомирській колонії. Потім він поїхав до США, де в 1999-му отримав політичний притулок. Американське громадянство йому видали лише у травні 2015 року.

У січні 2015 року, вперше за 18 років, Ташбаєв приїхав в Україну і позиціонував себе "як військовий аналітик американського консорціуму "Strategem", який нібито готує програму перенавчання ЗСУ.

"Апофеозом діяльності Рустама Ташбаєва стали можна назвати події, що сталися 7 червня 2015 року, коли так звані активісти, безпосередньо ним керовані, встановили намети у центрі Києва, назвавши цю акції "Майданом 3.0". У подальшому акцію розігнала самооборона Майдану, а самого Ташбаєва депортували за межі України. При цьому СБУ вже тоді заявив, що провокаційні заходи фінансувалися через терористичні організації "ЛДНР", - повідомили в "ІС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-